GRUPO PLAZA

de categoria

Idees per a passar l’estiu en la ciutat sense morir d’enveja

25/07/2017 - 

VALÈNCIA. Quedar-se en estiu en la ciutat és per a molts valencians una realitat, especialment entre els treballadors que han de continuar la seua activitat laboral en estiu, els parats i els estudiants. Són en general aquells que no tenen un xalet prop de la ciutat en llocs com l’Eliana, Nàquera o a Sant Antoni de Benaixeve, ni tampoc apartament al Puig o al Perelló que els possibilite continuar treballant o reposant però des d’un ambient més estiuenc. Perquè de la minoria que pot passar l’estiu completXàbia o a Set Aigües ja ni en parlem. Així que molta gent es queda a la ciutat en el moment en el qual s’ha quedat mig buida, i no sap com aprofitar-la perquè l’estiu no siga un infern. De fet, tinc la sensació qula gent està més irascible, com rabiosa, i això cal evitar-ho. I com jo també he de passar l’estiu per la capital del Túria, he fet una llista de coses que podem fer perquè l’enveja que els tenim a tots aquells que estiuegen i van de viatge estos dies, no ens afecte. Allà anem. 

1.- Aparca

Poques coses donen més satisfacció que agarrar el cotxe i trobar ràpidament aparcament. Els estius en València buiden la ciutat de cotxes, així que aprofiteu i aneu a aparcar d’una banda a l'altra de la ciutat només pel gust de trobar lloc. Un ratet a Russafa, un altrea Blasco Ibánez, un altrea Guillem de Castro... quin gustet. 


2.- Comboia

Està clar que no pots anar un dimarts a fer “la cabra” a un xiringuito i acabar amb totes les reserves de mojitos perquè no estàs de vacances. Però sí que pots fer comboi entre els teus amics que s’han quedat a la ciutat i que estan tan ansiosos de fer coses com tu, i organitzar soparets en la terrassa d’algun amic (amb terrassa), pícnics al Parc de Capçalera, partides de volei platja, escapades a Xelva a nadar al riu, o simplement una cerveseta a poqueta nit un dia entre setmana. Coses que en hivern no fas, i que en estiu, encara que treballes, pots fer amb certa facilitat. 

3.- Ruta de l’Orxata

Que si la millor orxateria està a Catarroja, que Alboraia n'hi ha una d'amagada que fa una orxata de categoria superior, que la millor està Almàssera, no feu cas està a Tavernes Blanques... l’orxata és com la paella, cadascú té la seua favorita, així que aprofita este estiu i fes una ruta orxatera per a comprovar de primera mà quina és la teua favorita. 

(Foto: Eva Máñez)
4.- A remulla

És important estar a remulla com més temps millor. Si no tens piscina, busca un amic o conegut que en tinga, vés a la platja abans de treballar o després, visita la piscina del Parc de l’Oest en les seues festes nocturnes... La qüestió és que en estiu l’aigua lleva la suor i la pena. 

5.- Cinema d’estiu 

Agarra la bicicleta a poqueta nit i desplaça't a qualsevol de les moltes pantalles de cine que oferixen bones pel·lícules a preus populars. Una cerveseta i una bona pel·lícula a la fresca et reconcilien amb la teua ciutat. I si eres més de cotxe, l’autocine és un pla ideal. 


6.- Sopa bé

Saps eixos restaurants als quals vols anar durant tot l’any i sempre estan plens? Resulta que en estiu solen tindre taules buides i en juliol i agost no és utòpic reservar per a sopar un dissabte en els restaurants de moda de la ciutat. Així que ja que no pots anar-te’n lluny, aprofita i reserva taula.

7.- Prepara una escapada per a la tardor

No pots viatjar en estiu i estàs fotut perquè tot el món està de viatge o a amb la panxa a l’aire i tu pringues? Tranquil, mira vols per al pont d’Octubre, de la Puríssima o de la Constitució i reserva. Ara els preus estan econòmics i, si reservesj a, t’estalviaràs molts diners. I a més, tindre un viatge en perspectiva ajuda i molt a que el fet de no estar viatjant en estos moments, siga més suportable. Ja fardaràs tu d’escapadeta quan la resta del món treballe.


8.- Festes locals

Poques coses més estiuenques que les revetlles dels pobles. Eixes festes on està mig poble disfressat i passant-ho bé sense importar l’edat, la música ni la calor. Si tens poble vés encara que siga un dia. Si no tens poble vés al poble d’un amic i deixa't portar per la passió local. Ja poden anar de viatge lluny els teus amics que difícilment arribaran mai a viure una nit com la que viuràs tu. 

9.- Visita els supermercats

Fa una calor que bada les pedres i tu vas buscant la frescoreta, així que un pla estiuenc alternatiu consistix a visitar els diferents supermercats i centres comercials que tenen l’aire condicionat a tota metxa. Agafa rebequeta. No sembla a priori un pla molt divertit, però durant l’any no tens temps de comparar preus ni parar-te a vore les novetats i els productes exòtics. No passa res, ara és la teua oportunitat de descobrir les novetats d'Hacendado i fullejar la llibreria del Consum. 

(Foto: Eva Máñez)
10.- Terrasseta

València està plena de terrasses, moltes desaprofitades, però moltes altres amb encant. Busca terrasses amb vistes al Túria, a la Catedral o simplement amb un bon ambient i passa una vesprada raonant. És el mateix que faran els amics que estan en la platja, però amb diferents vistes. Si la terrasseta és d’un amic i podeu fer una torrà, convideu a algú que toque la guitarra o l’acordió (encara hi ha gent que ho fa), i aleshores podeu inclús convertir un estiu en la capital, en un estiu inoblidable. 

A l’estiu no es tracta d’anar-se’n fora, l’estiu es tracta d’aprofitar el temps, el carrer, el sol i agarrar vitamina D suficient per a la resta de l’any. Així que en la ciutat, en el camp o a la platja, feu que este estiu siga memorable. 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email