GRUPO PLAZA

'Cuatro vientos en contra. El porvenir económico de España'

Jordi Palafox presenta el seu assaig sobre el futur econòmic d’Espanya 

3/10/2017 - 

VALÈNCIA. El catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de València, Jordi Palafox, presentarà el seu llibre Cuatro vientos en contra. El porvenir económico de España (Pasado & Presente, 2017), demà dimecres, dia 4 d’octubre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’acte tindrà lloc a les 19 hores, a l’Aula Magna, i s’emmarca en les activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, del Vicerectorat de Cultura i Igualtat. 

En la presentació del llibre de Jordi Palafox intervindran Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de laUniversitat de València, i els catedràtics Matilde Mas i Carlos Sebastián.  

Després de la seua jubilació, Jordi Palafox ha escrit un llibre “per a no especialistes”, que analitza els reptes del futur econòmic d’Espanya, definits pels “quatrevents en contra” a què al·ludeix el títol. Las principals adversitats són la irrupció de Xina com a nova potència mundial, les transformacions en les formes de produir i comerciar lligades a les denominades cadenes de valor global, les llacunes en les habilitats i qualificacions de la població i, finalment, les institucions econòmiques de l’activitat econòmica a Espanya.

El llibre promou una visió comparada i situa el cas espanyol en el context internacional, amb referències a potències econòmiques com la Xina o els Estats Units, per mirar de "trobar un camí de viabilitat econòmica que comporte una millora del nivell de vida de la majoria". 

D’aquest assaig, l’historiador i doctor ‘honoris causa’ per la Universitat, Josep Fontana, assenyala que constitueix “una anàlisi objectiu de la situació actual de l’economia espanyola, partint de la denúncia dels errors que ens han portat a aquest punt,donen a aquest llibre el grau necessari de pessimisme de la intel·ligència, per a dir-ho en els termes que feiaservir Gramsci, equilibrat per un optimisme que naix de la confiança que els espanyols seran capaços d’emprendre el camí que conduïsca a superar els errors del passat i les dificultats del present”.

Doctor en Economia, catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques a la Universitat de València fins a la seua jubilació anticipada l’agost 2014, Jordi Palafox ha sigut professor visitant a diverses universitats prestigioses, entre les quals hi ha Berkeley o Roskilde (Dinamarca). Primer director de la UIMP a València, investigador de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), on ha escrit diverses monografies, i membre del consell de redacció de Revista de Historia Económica. Va ser membre del Consell d’Administració de Bancaixa, des del 1998 fins que va presentar la dimissió al febrer de 2006. És autor de diversos llibres sobre la història econòmica d’Espanya durant el segle XX, així com de diverses monografies sobre l’estoc de capital humà a Espanya, i premi Joan Fuster d’Assaig el 1975.


Noticias relacionadas

INDUSTRIA MUSICAL

Marc Ribot: "Es muy difícil salir del amateurismo musical si no eres una persona privilegiada"

Por  - 

El compositor y guitarrista norteamericano, conocido tanto por sus proyectos personales como por su aportación a algunos de los mejores discos de Tom Waits, John Zorn o Elvis Costello, protagonizó el pasado lunes en La Nau una charla sobre activismo e industria musical. Resumimos en varios epígrafes su “libro de recetas” para atacar la precariedad de los artistas que habitan en los márgenes

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email