GRUPO PLAZA

aquest cap de setmana

La Factoria d'Arts de Patraix encén la maquinària de la seua pròxima edició

30/04/2019 - 

VALÈNCIA. Torna el Festival d’Arts de Patraix (FAP), que té com a objectiu dur al barri de Patraix de la ciutat de València activitats relacionades amb la cultura, especialment centrades en les arts gràfiques: il·lustració, muralisme, còmic, grafitti, etc. Com ja és tradició a totes les edicions del festival, l'encarregat de la imatge és l’artista Antonio Chumillas un dels fundadors del festival.

Aquest any , una vegada més,  tindrem l’inestimable col·laboració dels comerços del barri amb el seu recolzament. Alguns d’ells, ens sorprendran amb les seues noves propostes per aquesta quarta edició i amb activitats molt interessants per a adults, xiquets i xiquetes. També podrem gaudir de diverses exposicions com Una mirada adolescente de Daniel Biot Tejero, a la Casa Para Pasárselo Pipa (la inauguració serà  divendres 3 de maig a les 19:00 hores); o Stars – Pequeñas Historias de Luz de Vicente Ribelles Zorita, que se inaugurarà divendres 3 de maig a les 18:00 hores a la escola infantil Febes.

Locals com ara Manicomi (C/ Beat Nicolau Factor, 18), X Arquitectos  (C/ Conca, 99) i la Associació Veïnal Patraix, obriran el festival amb exposicions  i el col·lectiu Equip Cercle ha programat una activitat per dur  els xiquets als comerços del barri i explicar-los la seua importància.

Dissabte de matí, com és habitual, començarà amb una nova edició de la Fira d’Il·lustració. En ella, donem veu i visibilitat a totes i tots els artistes que volen exposar el seu magnífic treball. Tindrem l'oportunitat de portar-nos a casa un meravellós record de la seua obra. A més a més, la Fira de Il·lustració oferirà trobades amb els autors d’obres destacades com una xerrada amb el dibuixant Sento, sobre el seu comic Historietas del Prado, que tindrà lloc dissabte 4 a les 18:30 Tambié la presentació del còmic Objetivo Hedy Lamarr del dibuixant Ángel Muñoz.

Foto: FAP

Moltes més coses s'han prepaarat per al dissabte 4 de maig, des de les 11:00 del matí fins a les 23:00: de d'una visita a l’exposició de l’Escoleta el Trenet, El joc: en perill d’extinció, el concert de Cataxúmbics a les 11:00 hores, temps per a prendre l’aperitiu en companyia del DJ Santisan a les 12:00 o un taller per a aprendre a tocar l’ukelele en la Casa Para Pasárselo Pipa a les 13:00 hores, entre altres propostes.

Per la vesprada, la festa continuarà amb activitats com les de l’exposició sorpresa del duet artístic Susto o muerte a l’ Espai Intercultural Sankofa. I a poqueta nit arribarà un dels plats forts amb els Concerts del FAP on actuaràn Galleta Piluda des de Murcia a les 20.30 hores i a les 22.30 Doctor Divago. Una cita a la que no podem faltar.

Diumenge de matí el cap de setmana de festival es tancarà amb el concert de Lazy Tones, essència de Chicago blues amb reputats músics de l’escena valenciana i amb un passeja històrica per a descobrir com ha canviat el barri en els últims 200 anys per Espe Huguet.

També es repetiràn les intervencions a murals. Aquest any amb la participació de nous graffiters: Barbiturikills i Hazy entre altres, així com de l’alumnat de l’IES Vicenta Ferrer o CEIP López Rosat que guiats per el professorat i  artistes del barri, trencaran mà amb el pinzell i l’esprai.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme