GRUPO PLAZA

cine

La Filmoteca presenta un cicle sobre el tren

5/11/2018 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca inicia el cicle 'El tren, protagonista trenta anys després' amb la projecció, el dimarts, 6 de novembre, a les 20 hores, d'un programa de cinema mut conformat per L'arrivée du train à la gare de la Ciotat (1895), dels germans Lumière, The Great Rain Robbery (1903), de Edwin S. Porter, i El maquinista de La General (1926), de Buster Keaton i Clyde Buckman. 

El primer cicle organitzat a la Filmoteca, a l'abril de 1988, es va denominar 'Protagonista, el tren'. Ara, trenta anys després, la Filmoteca torna a presentar un minicicle dedicat al ferrocarril, organitzat en col·laboració amb la Càtedra Demetrio Ribes amb motiu del Cinema Way 2018. 

Aquesta selecció de pel·lícules mostra com, des del període mut, el tren ha sigut un motiu visual recurrent al llarg de la història del cinema. Una bona excusa per a gaudir de dues obres dels orígens del cinema i de tres grans clàssics: El maquinista de La General (1926), de Buster Keaton i Clyde Buckman, Extraños en un tren (1951), d'Alfred Hitchcock, i Trenes rigurosamente vigilados (1966), de Jiri Menzel. 

La projecció del dijous 8 de novembre, a les 20 hores, del llargmetratge txec Trenes rigurosamente vigilados, de Jiri Menzel, un dels grans cineastes de la modernitat europea, comptarà amb la presentació del crític cinematogràfic Carlos Losilla. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme