GRUPO PLAZA

nou conveni

La Nau acollirà una biennal amb fons artístics de la Real Academia de Bellas Artes de San Carlos

25/01/2018 - 

VALÈNCIA. La Universitat de València i la Real Academia de Bellas Artes de San Carlos han signat aquest dimarts, 23 de gener, un conveni marc de col·laboració pel qual promouran, intercanviaran i realitzaran conjuntament activitats culturals i publicacions, contribuint així a la consecució de finalitats comunes i didàctiques.

Han subscrit l’acord el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el president de la Real Academia de Bellas Artes de San Carlos, Manuel Muñoz, en un acte celebrat a la Sala de Juntes de l’edifici del Rectorat, al qual també hi han assistit el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, i el vicepresident de l’Academia, Álvaro Gómez-Ferrer.

La primera de les accions que es durà a terme és la celebració d’una exposició, que tindrà lloc a la Sala Acadèmia del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, el pròxim mes de desembre, amb motiu del 250é aniversari de la Real Academia de BBAA de San Carlos. Aquesta mostra s’emmarca en la programació d’una biennal que tindrà continuïtat durant els pròxims anys tal i com es recull al conveni marc de col·laboració.

Les biennals, comissariades per la Real Academia de BBAA de San Carlos, tindran una duració de tres mesos i es nodriran dels fons artístics de l’Academia, qui cedirà temporalment les obres a exposar, seleccionades d’entre més de 15.400 (905 obres pictòriques, 112 escultures, 944 dibuixos, 8.787 gravats i 1.587 plans d’arquitectura, medalles, fotografies, peces arqueològiques, mobiliari, baix relleus i retaules).

A més, acompanyarà a cada exposició l’edició d’un catàleg, els textos del qual confeccionarà també l’Academia a càrrec d’experts acadèmics. D’altra banda, el document signat aquest dimarts recull, així mateix, la incorporació, per part de la Universitat de València, de la versió electrònica de la revista ‘Archivo de arte valenciano’ al seu repositori digital RODERIC. L’Academia s’encarregarà de digitalitzar aquest material documental.

Noticias relacionadas

INDUSTRIA MUSICAL

Marc Ribot: "Es muy difícil salir del amateurismo musical si no eres una persona privilegiada"

Por  - 

El compositor y guitarrista norteamericano, conocido tanto por sus proyectos personales como por su aportación a algunos de los mejores discos de Tom Waits, John Zorn o Elvis Costello, protagonizó el pasado lunes en La Nau una charla sobre activismo e industria musical. Resumimos en varios epígrafes su “libro de recetas” para atacar la precariedad de los artistas que habitan en los márgenes

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme