Hoy es 19 de diciembre
GRUPO PLAZA

conferència en la nau

Laura Freixas i Anna Caballé reivindiquen la igualtat de la dona en el sector cultural 

30/01/2019 - 

VALÈNCIA. Laura Freixas i Anna Caballé impartiran una conferència amb el títol ‘Dones i cultura’, dins del cicle ‘Dones creadores’ de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, demà dia 31 de gener a les sis de la vesprada a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. L’entrada a l’acte és lliure fins a completar-ne la capacitat.

Les ponents mantindran un col·loqui i exposaran l'interès que les dones han mostrat per la cultura a través del temps. Assenyalaran, d'una banda, els obstacles (biogràfics, educatius, ideològics…) que les dones han trobat per a participar en la cultura i també exploraran en què ha consistit aquesta participació. 

"Es pot parlar d’una literatura o un cinema, femení o de dones? I, en cas d’afirmativa, quines  característiques tenen?", es pregunten les ponents. D’altra banda, també s’analitzarà com ha sigut la recepció de les seues obres. Laura Freixas i Anna Caballé examinaran la cultura biogràfica i com les aportacions femenines han estat interpretades per la historiografia en clau, "moltes vegades, misògina i, en general, aliena als seus propòsits", fins a arribar al segle XXI. 

Aquest acte s’emmarca en el cicle ‘Dones creadores’, organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives juntament amb el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat; i amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Anna Caballé és acadèmica de la Universitat de Barcelona, fundadora de la Unitat d’Estudis Biogràfics d’aquesta universitat i experta en literatura espanyola. Caballé ha publicat nombrosos llibres vinculats a la seua doble especialitat: els gèneres autobiogràfics i l’estudi de la literatura escrita per dones. Entre les seues obres destaquen Narcisos de tinta (Megazul, 1995); Carmen Laforet. Una mujer en fuga (RBA, 2009), que va guanyar el premi Gaziel de biografies, i Pasé la mañana escribiendo. Poéticas del diarismo español (Fundación José Manuel Lara, 2015), que va guanyar el premi Manuel Alvar d’Humanitats. 

Laura Freixas es va llicenciar en dret, però sempre s’ha dedicat a l’escriptura. Es va donar a conèixer l’any 1988 amb una col·lecció de relats, El asesino de la muñeca (Anagrama) i en 1997 va publicar la seua primera novel·la, Último domingo en Londres (Plaza y Janés). En 1998 va coordinar i prologar una antologia de relats d’autores espanyoles contemporànies, Madres e hijas (Anagrama), i en 2000 va publicar l’influent assaig Literatura y mujeres (Destino). 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas