X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

L'1 de novembre

L'escriptora Isabel-Clara Simó i el programa 'Plaerdemavida' reben el guardó dels Premis Plaça

18/10/2018 - 

VALÈNCIA. La Plaça del Llibre 2018 s’encetarà el pròxim 1 de novembre amb l’acte inaugural i el lliurament dels Premis Plaça, uns guardons que nasqueren en 2014 com un reconeixement a la promoció del llibre i la literatura, en l’àmbit de la creació individual i en el de la difusió de les obres escrites en valencià. Enguany, els premis seran, pel que fa a la trajectòria literària, per a Isabel-Clara Simó i, pel que fa a la difusió d’autors i editorials, per a l’espai radiofònic i televisiu Plaerdemavida, d’Àpunt, que ha fet una gran aposta en la seua graella per programes de foment de la lectura.

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) és considerada com una de les autores modernes més importants de la literatura catalana. La seua obra ha estat traduïda a l’alemany, l’anglès, el basc, el castellà, el francès, el gallec, l’italià, el neerlandès i el suec. Ha participat en nombrosos congressos acadèmics i ha fet més de mil conferències, a tot arreu, també a l’estranger. Ha col·laborat regularment en mitjans de comunicació, ha participat en diverses obres col·lectives i d’investigació i la seua bibliografia també inclou diversos títols teatrals.

Per la seua banda, Plaerdemavida té com a objectiu l'establiment de lligams entre els escriptors i els lectors. Ajuda a fer que el públic conega les novetats editorials en la llengua pròpia i el descobriment d'una literatura pròpia, diversa i rica. El programa també acosta als llibres, escriptors, il·lustradors i, en definitiva, a tot allò que configura l'ecosistema literari valencià. 

Les edicions anteriors del Premi Plaça han recaigut en Joan Francesc Mira i els Sopars Estellés (2014), Jaume Cabré i Escola Valenciana (2015), Maria Antònia Oliver i l’Associació de Bibliotecàries i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la CV (2016), i Marc Granell i Capella de Ministers (2017).

El lliurament dels guardons d’aquesta edició tindrà lloc l’1 de novembre, a partir de les nou i mitja de la vesprada al Centre Cultural Octubre, i anirà seguit del tradicional sopar literari, obert a totes aquelles persones que desitgen assistir. El preu és de 20 euros.

El premiats rebran una escultura ceràmica creada per Cristina Guzman Traver que representa un llibre i que l’artista aporta de manera altruista des de l’inici dels guardons que atorga la Plaça del Llibre.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email