GRUPO PLAZA

del crític Aarón Rodríguez Serrano 

L'IVC i la Mostra coediten una monografia sobre el cineasta francés Robert Guédiguian

24/10/2022 - 

VALÈNCIA (EP). Cultura de la Generalitat, mitjançant l'Institut Valencià de Cultura (IVC), i la Mostra de València-Cinema del Mediterrani han coeditado el llibre 'La gent no s'adona del poder que té', una monografia del crític Aarón Rodríguez Serrano sobre el cineasta marsellés Robert Guédiguian, que enguany rep el premi honorífic Palmera d'Or del festival, com a reconeixement de la seua llarga trajectòria cinematogràfica i del seu compromís amb la cultura del Mediterrani.

Amb edicions en valencià i castellà, el llibre serà presentat pel seu autor demà dimarts, a les 20.00 hores, a la Sala Berlanga de la Filmoteca, abans de la projecció de 'Marie-Jo y sus dos amores' (2002), de Robert Guédiguian, dins de la retrospectiva integral sobre el cineasta marsellés organitzada per la Filmoteca de l'IVC i la Mostra de València, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Sobre la monografia, Aarón Rodríguez Serrano assenyala que pretén "presentar el lector l'obra de Guédiguian, ajudant-lo a situar la seua trajectòria en el si de la història del cinema i a comprendre les tensions socials, històriques i estilístiques de les seues pel·lícules", al mateix temps que analitza la seua filmografia explicant els seus mètodes de direcció, el seu treball amb els actors i les relacions que manté amb altres arts com la literatura, el teatre o l'assaig polític.

L'autor també destaca que l'objectiu principal és "comprendre què hi ha en el seu cinema de nou i reforçar la idea que no és simplement un dels noms més rellevants en el nostre camp, sinó que en les seues pel·lícules es configura també una manera de treballar humil, constant i independent que pot ser de gran ajuda per a pensar el que ocorre a Europa i en els corrents cinematogràfics que ens envolten".

Aarón Rodríguez Serrano és professor titular en Narrativa Audiovisual en la Universitat Jaume I (UJI). Exerceix com a crític de cinema per a diferents mitjans i ha publicat una desena de llibres.

La publicació del llibre és complement a la retrospectiva integral sobre Robert Guédiguian que projecta la Filmoteca fins al 30 de novembre. Les 22 pel·lícules del cicle tenen una primera projecció durant la celebració de la Mostra i una segona el mes de novembre.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme