Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

'debats al magnànim'

Manuel Delgado presenta el seu llibre a València, un anàlisis de "la nova manera de governar"

6/06/2017 - 

VALÈNCIA. L'antropòleg Manuel Delgado protagonitzarà una nova sessió del cicle 'Debats al Magnànim' organitzat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, el pròxim divendres 9 de juny, a les 19:30 hores, a la sala Gregori Mayans del MuVIM. L'antropòleg presentarà el seu últim llibre 'Ciudadanismo' i també durà a terme la conferència 'Ciutadanisme. La reforma ètica i estètica del capitalisme'.

Manuel Delgado serà presentat per Anacleto Ferrer, director de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni del Magnànim, i per Begoña Serrano, directora de l’Institut Valencià de l’Edificació. Els 'Debats del Magnànim' són una iniciativa d’aquesta institució cultural i editorial pública de la Diputació de València posada en marxa en la nova etapa iniciada el 2016 per propiciar l’intercanvi d’idees i opinions al voltant dels debats actuals de la cultura i el pensament pels quals han passat fins ara figures de la talla d’Axel Honneth, Enric Sòria, Raul Zelik, Jordi Miralda o Sharon Weinberger.

La reforma moral del capitalisme

El últim llibre de Manuel Delgado, 'Ciudadanismo', s'analitza el fenomen de gran actualitat, el nou municipalisme, moviment al marge dels partits tradicionals què, representat per figures com Ada Colau, ha aconseguit el control de ciutats de la importància de Barcelona o Madrid. Per a Delgado, aquest nou municipalisme representa "una nova manera de governar les ciutats basada en una major preocupació per qüestions bàsiques de benestar social, major transparència i la creació de noves vies per a la participació de la ciutadania". No obstant això, l’antropòleg català assenyala que la realitat pràctica del seu govern demostra que es limiten a intentar restaurar conquestes perdudes de l’estat del benestar i a una renovació cultural en les formes de fer política, "però en absolut suposen una modificació en la distribució del poder i la riquesa a les ciutats" i de fet els mateixos representants del nou municipalisme s’afanyen en no identificar-se amb els tradicionals projectes transformadors de l’esquerra revolucionària. Aquest anàlisi du a Delgado a una definició del ciutadanisme, sens dubte polèmica, com "un projecte de reforma moral del capitalisme" construït al voltant d’una visió idealitzada del ciutadà, un personatge hipotètic en el qual es cancel·len els antagonismes i els conflictes de classe.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas