VALÈNCIA. "La promoció de la cultura a través del diàleg amb algunes de les figures més rellevants del moment" és un dels compromisos de Fundació Cañada Blanch que, en col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura i Esport, ha organitzat la taula redona ‘Una mirada a l’economia a través del cinema’. Una cita que reunirà els economistes Joaquín Estefanía i Emilio Ontiveros el pròxim dijous 26 d’abril, a les 19:30 hores, al Paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. La taula redona estarà moderada per la periodista Montserrat Domínguez, directora del Huff Post.
La fundació presidida per Juan Viña Ribes treballa des dels seus orígens per "crear ponts" entre les arts i la societat a través de diàlegs, debats, beques o donant suport a diferents iniciatives. En aquest cas, aquesta iniciativa pretén acostar els complexos conceptes que abasta l’economia a través del cinema.
L’activitat és d’entrada lliure fins completar l’aforament. El públic podrà participar en la conversa i conéixer de primera mà com la ficció audiovisual, televisiva i cinematogràfica, ha tractat temes com la crisi econòmica al llarg de la història. Dos exemples són ¡Qué bello es vivir! (Frank Capra, 1946) o Las uvas de la ira (John Ford, 1940).
No obstant això, no només s’abordarà el passat, sinó també fets més recents com Margin Call (JC Chandor, 2011), que narra les hores prèvies a la caiguda d’un banc d’inversió o El lobo de Wall Street (Martin Scorsese, 2013) . També s’abordaran diferents conceptes de l’economia a través d’exemples més pròxims com Los lunes al sol (Fernando León de Aranoa, 2002), Techo y comida (Juan Miguel Castillo, 2015), Cerca de casa (Eduard Cortés, 2016) o Selfie’ (Víctor García León, 2017).