GRUPO PLAZA

visita d'isabel-clara simó

Tot a punt per a la primera jornada de la Plaça del Llibre 2018

31/10/2018 - 

VALÈNCIA. La Plaça del Llibre arribarà a la plaça de l'Ajuntament de València el dia 1 de novembre i, fins al dia 4, transformarà el centre neuràlgic de la ciutat en l'aparador més gran d'obres escrites en valencià. L'objectiu de la iniciativa és, d'una banda, apropar els textos escrits en aquest idioma a la ciutadania i, d'altra, promocionar la tasca realitzada per les editorials centrades en aquestos llibres.

L'horari d'apertura serà d'onze a tres de la vesprada i de quatre a nou de la nit. A més de les prestatgeries on llibreries i editorials col·locaran les obres del seu catàleg, les persones assistents podran gaudir d'una programació d'activitats complementàries per a tota la família que es desenvoluparan en els dos escenaris instal·lats i entre les quals s'inclouen presentacions, lectures poètiques, contacontes o concerts.

La primera de les jornades estarà protagonitzada per l'escriptora Isabel-Clara Simó, convidada d'honor a la Plaça del Llibre i guanyadora del Premi Plaça en la categoria de Trajectòria. L'autora oferirà una entrevista oberta a les 20 hores durant la qual els seus lectors i lectores podran conversar amb ella i, just abans, estarà signant els seus llibres.

A més del concedit a Isabel-Clara Simó, l'altre dels Premis Plaça, el que reconeix la tasca de difusió d'autors i editorials valencianes, s'atorgarà al programa radiofònic i televisiu d'Àpunt Mèdia Plaerdemavida. L'acte de lliurament, altre dels esdeveniments destacats del dia, tindrà lloc a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània a les nou i mitja de la nit i, a continuació, se celebrarà un sopar literari en el mateix espai. Es comptarà així mateix amb la presència d'algunes de les persones participants en el Congrés Europeu d'Editors, que ha tingut lloc a València els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, a qui també s'ha convidat a visitar la plaça perquè puguen descobrir amb més profunditat el potencial de la literatura en valencià.

Durant el dia es realitzarà la presentació de 18 llibres. La de l'obra Veles (Eumo Editorial), un volum format per poemes de Pau Sif, tindrà un caràcter especial. L'autor, membre del grup Oh, Foll Amor!, estarà acompanyat dels altres dos membres del conjunt, Josep Vicent Tallada (guitarrista i cantant) i Samuel Iborra (acordionista, harmònica i percussionista). El llibre es convertirà en l'espina dorsal de l'espectacle que la formació oferirà a la Plaça del Llibre i a les huit i quart de la vesprada.

Seguint amb la intenció d'enguany de portar un nombre representatiu d'obres de temàtica feminista, en la primera de les jornades es presentaran Contem històries de dones d'ací (Editorial Vincle), escrit per Rosa Roig i il·lustrat per Manola Roig, i 10 de dones, constituït per textos d'autores de la talla d'Isabel -Clara Simó o Mercé Viana. Pel que fa a llibres per a joves, es presentarà Violeta i el llop (Editorial Bromera) en un acte que comptarà amb la presència de Mònica Richart, l'autora de l'obra, i l'actor Nelo Gómez.

Per a xiquetes i xiquets s'ha programat els contacontes i presentació dels llibres Superheroïna a l'atac. Supermara 2 (Tàndem Edicions), a càrrec de l'autora, Teresa Broseta, i l'il·lustrador, Toni Cabo; i La Bruixa Xocolata i els Monstres Mostosos (Letra Impresa Edicions), amb l'autora, Silvia Colomer, i l'encarregat de les imatges, Sergi Olcina.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme