Hoy es 23 de enero
GRUPO PLAZA

el 20 d'abril

Vila-real confia en el 'Rèquiem' de Mozart per a estrenar el Festival d'Òpera

16/04/2019 - 

CASTELLÓ. L'església Arxiprestal de Vila-real acollirà aquest 20 d'abril, a les 18.00 hores, coincidint amb el Dissabte Sant, el concert gratuït Rèquiem, que forma part del primer Festival d'Òpera que acull la ciutat fins al mes de desembre.

Una actuació impulsada per l'Associació Crea Escena, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, la Fundació Caixa Rural i la Fundació José Soriano. El regidor de Cultura, Eduardo Pérez; el director musical i al seu torn representant de Crea Escena, Josep Gil; el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés, la representant de la Fundació José Soriano, Gracia Segarra, i el rector de l'església Arxiprestal, Javier Aparici, han presentat el concert, que “eleva l'esperit a Déu i dóna un sentit pacífic a la mort, obrint la porta a la felicitat eterna”, segons Aparici.

Per la seua banda, Josep Gil ha assegurat que “el Rèquiem de Mozart és el rèquiem dels rèquiems de la música clàssica, un somni per a qualsevol músic”. A més, destaca que “és un orgull portar una obra mestra a Vila-real i, més concretament, a un temple increïble”. L'obra comptarà amb el Cor Tutte Voci, compost per 30 veus, així com amb Art Creare, orquestra de cambra amb 23 membres que s'estrena amb aquesta producció. A ells se sumen la soprano Marián Torres; la mezzosoprano Vizma Zvaignzne; el tenor Manuel Valero i el baix David Civera. “És un quartet molt competent que, juntament amb la resta de l'equip, ajudaran a fer una obra mestra”, apunta.

Per la seua banda, el president de la Fundació Caixa Rural afirma que “els espectadors podran gaudir d'aquesta peça fonamental de la història de la música, que transmet un pensament sobre la mort”. I afig que “ja vam tindre l'oportunitat de veure un concert similar per Nadal i va ser un èxit total, i aquest també esperem que ho siga”. A més. Gracia Segarra manifesta que “la Fundació José Soriano és laica, però no laïcista i per això considerem que els concerts de música sacra són una oportunitat per a acostar als fidels a Crist”. En aquest sentit, assegura que “volem ajudar a créixer al Festival d'Òpera, ja que és una oportunitat única per a estimar la música i no deixarà indiferent”.

Per part seua, l'edil de Cultura asevera que es tracta "d'un esdeveniment important per a Vila-real i per a la nostra Setmana Santa d'Interés Turístic Provincial”. A més, destaca la col·laboració entre institucions perquè l'actuació siga una realitat i apunta que “la cultura d'un poble ens ha de fer sentir orgullosos, ja que és patrimoni de tots”. “L'òpera és una especialitat que hem anat treballant en la Regidoria de Cultura i esperem que es vaja consolidant entre els diferents festivals, ja que promet ser un puntal dins de la programació cultural de Vila-real i de la província, perquè és un gran projecte i pel prestigi que pot arribar a collir”, conclou.


Noticias relacionadas

lo que sonaba en valència en tiempos de fernando vii

La historia jamás contada de la ópera valenciana

Por  - 

El valenciano Ernest Gonzàlez Fabra publica L’òpera oblidada, un libro que engrosa el patrimonio musical valenciano realizando una crónica de la ópera que se veía y se escuchaba en València en los tiempos de Fernando VII. Un análisis completo y detallado de todo lo que sucedía entre bambalinas en los años 1801 y 1833

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas