VALÈNCIA. El VII cicle de curtmetratges Autors en curt, organitzat per la Fundació SGAE i l'associació de guionistes Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV), dedicarà la seua segona sessió al cinema documental. Serà el dijous 6 de juny, a les 18’30 hores, a la Sala SGAE Centre Cultural de València i l'entrada és gratuïta. Després de la projecció, tindrà lloc un col·loqui amb els autors i, finalment, s'oferirà als assistents una degustació de vins del celler Antonio Arráez.
El programa d'aquesta jornada inclou un total de cinc curtmetratges documentals en els quals s'aborden molt diverses temàtiques: des d'un repàs per la història del fanzine valencià 2000 Maníacos, amb motiu del seu 25é aniversari, fins a una molt necessària reivindicació de l'esport femení o un recorregut pel dia a dia d'una dona de 84 anys que ha de fer front a la soledat després d'haver dedicat la seua vida a cuidar de la seua família. Esment especial mereixen els treballs Fundidos i Orígenes, realitzats per alumnes dels Tallers de Cinema Documental impartits pel realitzador Guillermo Alcalá-Santaella per a la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alacant. Així, a partir de les vivències concretes de diversos ciutadans alacantins, tots dos documentals retraten situacions i problemes de molt major abast: les dificultats que moltes famílies travessen per a aconseguir cobrir les despeses derivades dels subministraments de llum i aigua, o l'experiència pròpia de diversos joves fills d'immigrants que conten com els tracta una societat que no acaba d'assumir la diversitat cultural.
La mostra de curtmetratges Autors en curt és una iniciativa d’Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i la Fundació SGAE, a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, que des de fa ja set temporades es presenta sota el lema Els guionistes són els protagonistes, ja que vol posar l'accent en la labor que desenvolupen els guionistes en el procés de producció audiovisual.
La setena edició del cicle es va obrir el 30 de maig amb un programa dedicat al cinema de ficció i, després del programa protagonitzat pel documental, seguirà el 13 de juny amb un cartell dedicat al terror, el cinema fantàstic i la ciència-ficció. Finalment, el 20 de juny s'acomiadarà amb una selecció de títols triats pels programadors del certamen Quartmetratges i que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet.