GRUPO PLAZA

cinc peces audiovisuals creades per estudiants del màster d’Arts Visuals i Multimèdia de la upv

El Centre del Carme es pregunta sobre la ciutat contemporània mitjançant el ‘videomapping’

25/01/2023 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme Cultura Contemporània presenta aquest divendres 27 de gener un espectacle de videomapping, tècnica visual que consisteix a projectar imatges sobre superfícies reals. La trobada, titulada Ciutat Glitch, començarà a les 19 hores, i presentarà cinc peces audiovisuals creades per estudiants de l’assignatura Ciutat i Activisme del màster d’Arts Visuals i Multimèdia (AVM) de la Universitat Politècnica de València.

Les peces, realitzades de manera col·lectiva, han sigut concebudes expressament per a reproduir-se sobre el claustre gòtic del Centre del Carme, aprofitant els arcs, pilars, columnes i galeria interior. Amb el títol Ciutat glitch, les obres indaguen sobre la trama urbana i social de la ciutat contemporània i la relació amb els seus habitants i visitants, veïns i transeünts a la ciutat de València, des d’una perspectiva de la creació artística actual.

“El passat i el present dialoguen de manera constant en la nostra programació cultural per al Centre del Carme. Els milers de persones que visiten cada any el CCCC, atretes per l’agitació cultural que desenvolupem, descobreixen i gaudeixen d’un conjunt arquitectònic que majoritàriament desconeixien. La millor aposta pel patrimoni és mantindre’l viu, incorporant-lo al present. L’experiència de videomapping que presentem juntament amb l’assignatura Ciutat i Activisme del màster d’Arts Visuals i Multimèdia de la UPV mostra, a través de la tecnologia, la creativitat actual fusionant-se amb la bellesa del claustre gòtic”, assenyala el director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

El Centre del Carme presenta per quarta vegada aquesta experiència de videomapping, que suposa la presentació pública dels coneixements adquirits pels estudiants de l’assignatura, en la qual es treballa amb tecnologies digitals com el vídeo, el 3D, la programació o el so. Una iniciativa que no sols valora les capacitats de l’alumnat, sinó que a més mostra l’extraordinari marc arquitectònic i històric del claustre gòtic del Centre del Carme.

Amb la coordinació d’Emilio Martínez, han participat en la creació de les obres Tatiana Álvarez Fernández, Óscar Bahamonde Suasnavas, Álvaro José Blázquez Berbel, Ferran Buj Julián, Laia-Kanno Caballero Cano, Andrés Castro López, Tania Cortes Becerra, Belén Cortés Rodríguez, Beatriz Domingo Pérez, Marco Filipe Dos Reis Ferreira, Sara García Maestre, Natalia Gay Pintado, Violeta López López, Axel López Morcillo, Andres Vidal Martin Martin, Carme Martínez Ferrís, Christian Xavier Martínez Soto, Matthew Neary Sermini, Luis Miguel Palacio Restrepo, Laura Rodilla García, Juliana Rojas Millán, Juan Sebastián Sanabria Monsalve i Alejandro Vázquez Tomé.

L’espectacle se celebrarà el divendres 27 de gener a les 19.00 hores en el claustre gòtic del CCCC, amb accés gratuït.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas