GRUPO PLAZA

música, cinema, xarrades, performance i meditació

'El soroll contra mi, jo contra el soroll': aquestes són les activitats paral·leles de Russafa Escènica

26/07/2018 - 

VALÈNCIA. Després de la presentació de Russafa IN i Russafa OUT arriben les tradicionals activitats paral·leles de Russafa Escènica. En aquesta vuitena edició 'Sorolls', que es desenvoluparà del 20 de setembre al 7 d'octubre, conviuran activitats per a professionals escènics, música, cinema, xarrades, performance i meditació.

Tal com va avançar l'equip del festival fa unes setmanes, una part de les activitats paral·leles comptarà amb la col·laboració de la Fundació SGAE. En primer lloc, proposen un curs d'escriptura, 'De la idea al papel' impartit per l'autor, actor i director Chema Cardeña i dirigit a creadors, part dels quals seran autors que participen en aquesta edició de Russafa Escènica. A més, torna el II Premi de Dramatúrgia Russafa Escènica en el qual el festival, al costat de la Fundació SGAE, i aquesta a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, atorgarà un premi de 1.000 euros a una de les peces en format Viver que participaran en aquesta vuitena edició i amb la finalitat de transformar-la en una peça llarga.

També hi ha espai per a la reflexió amb dues propostes en format de taula de debat. D'una banda, 'Quant t'afecta el soroll?' amb la participació de programadors i gestors professionals moderat per a+ soluciones culturales; d’una altra, 'Models de gestió pública per a programar llenguatges d'avui' una trobada moderada per Roberto García, director adjunt d'Arts Escèniques de l’IVC, on es mostrarà els models de gestió pública de tres comunitats autònomes: Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears.

Russafa Escènica ha preparat, a més, una sèrie de propostes noves com ara una trobada de meditació col·lectiva a la Plaça del Baró de Cortés 'Observació en Ressonància', que promourà l'escolta interior dirigida per Diego RG, expert en wellness i mindfulness. Aquesta activitat està coproduïda per la Junta Municipal de Russafa, Ajuntament de València, de la mateixa forma que 'El soroll contra mi, jo contra el soroll', una performance musical en una rotonda amb la participació de la violoncel·lista Roser Talens.

D'altra banda, es durà a terme una trobada de música electro-acústica, 'Gran partitura de sorolls', a la qual es desenvoluparà una mostra dels tallers musicals duts a terme per David Alarcón – músic i compositor – i Truna (Andrés Blasco) – artista sonor – amb els alumnes dels CEIP Balmes i Alejandra Soler. El so serà també protagonista de 'Cancionero ruidera', un concert en el qual es desdibuixen els límits entre música i soroll amb els components de 2sisters, Amadeo Moscardó i Vicent Pérez.

Així mateix, hi haurà espai per a recuperar una de les propostes tradicionals del festival: el cinema fòrum, aquesta vegada amb doble sessió de documental, Bing Bang Boom (Joan Henson) presentat pel trompetista, arranjador i pedagog Roqui Albero i pel·lícula, Noise (Henry Bean), presentada per Daniel Gascó, propietari del videoclub Stromboli.

Russafa Escènica estrena per primera vegada Les nits de l'OUT amb Tyris gràcies a la col·laboració amb la marca de cervesa artesana de València Tyris. Així, se sumen a les activitats paral·leles d'aquesta edició els espectacles Carlos Luna Spoken Word (amb Clara de Luna) i Naima Naim Hula Hoops.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas