GRUPO PLAZA

gala d'entrega a l'octubre

Els premis 'València 2017' augmenten en categories i modalitats en la "nova etapa de la institució"

31/05/2017 - 

VALÈNCIA. El premis literaris de 'València 2017' de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ja tenen la llista d'admesos segons BOP del 31 de maig. En aquesta edició serán un total de 382 obres optaran als premis, aquesta xifra suposa un increment del 40% respecte a la participació en l’edició del 2016. A més, cal assenyalar que l’augment es produïx en totes les modalitats: narrativa i poesia en castellà i valencià i assaig, i també en la categoria per a menors de 31 anys. 

Vicent Flor, director del Magnànim, ha declarat que "estem satisfets amb la bona resposta dels autors i autores als nostres premis i la positiva acollida als canvis que hem realitzat en la nova etapa d’aquesta institució, com són la modalitat d’assaig i els premis per a joves menors de 31 anys, que esperem que consoliden definitivament". 

Obres de dos continents

Tot i que l’augment és generalitzat en totes les modalitats i categories, com és habitual en els premis 'València', la participació més nombrosa es dóna en les modalitats en castellà (118 en narrativa i 186 en poesia), cosa lògica si es té en compte la participació d’escriptors i escriptores llatinoamericans que es sumen als provinents de tot l’Estat espanyol. Pel que fa als originals en valencià, també creixen en nombre respecte a l’any anterior (18 en narrativa i 37 en poesia). Cal assenyalar que el premi d’assaig es publicarà en valencià, tot i que s’admet la presentació d’originals en qualsevol dels dos idiomes.

Noms de prestigi i solvència als jurats

Segons el calendari previst els membres dels jurats es reuniran el 15 de juny per a decidir sobre les obres guanyadores de les diferents modalitats i categories. Els llibres premiats han d’estar publicats per a la gala d’entrega dels premis, prevista per al mes d’octubre. Segons explica Vicent Flor, "hem aconseguit uns jurats plurals i solvents, formats per professionals de prestigi i reconeguts de les diferents especialitats". 

El jurat de la modalitat d’assaig està format per Ferran Archilés, historiador de la Universitat de València (UV);  Fernando J. Ballesteros, doctor en Física de l’Observatori Astronòmic de la UV; Tobies Grimaltos, catedràtic de Filosofia de la UV, i Miguel A. García Calavia, director del Departament de Sociologia i Antropologia de la UV. 

Pel que fa a la modalitat de narrativa en valencià la selecció anirà a càrrec de Francesc Calafat, Maria Dasca, Maria Àngels Francés i Gonçal López-Pampló; mentre que Alícia Giménez Bartlett, Santiago Posteguillo, Care Santos i Eva Olaya decidiran sobre el premi de narrativa en castellà. 

Finalment, pel que fa a la poesia, els tribunals estaran integrats per Maria Josep Escrivà, Miquel Bezares, Isabel Robles i Pau Sanchis en la modalitat de valencià, i Susana Benet, Ángeles Mora, Vicente Gallego i Jesús Munárriz en castellà.


Noticias relacionadas

 CONSUMO CULTURAL

¡Guerra a la mesa de novedades literarias!

Por  - 

Frente a la oleada de títulos recién publicados que inundan estos días las librerías, hablamos de esos libros que no lograron en su momento el éxito que merecían… pero que todavía pueden experimentar una segunda vida

SILLÓN OREJERO

La revolución: ¿el sueño de la izquierda o la reinvención de la derecha?

Por  - 

La ira azul es un ensayo de Pablo Batalla en el que reflexiona sobre los fenómenos revolucionarios a lo largo de los siglos. Unos procesos de cambio que no han sido necesariamente progresistas siempre pero, aunque hayan tenido banderas muy diversas, siempre han sido impulsados por causas muy parecidas. Una lectura interesante en los albores de los cambios traumáticos que puede introducir en nuestras sociedades la automatización derivada de la Inteligencia Artificial

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas