GRUPO PLAZA

especial fallas

L’horòscop faller de Vicent el vident: Uns auguris de traca

16/03/2016 - 

(INFOGRAFÍA: JUANJO CHOLBI)


ÀRIES – El “tot per l’aire”

21-III / 19-IV.

A tu et toca fer el cabra estes festes, tens llibertat per a cremar-ho tot. Com el teu signe arranca després de la cremà, vols que quan arribe el teu moment tot estiga reduït a cendra. Veig un parell de ressaques perilloses i un empatx de bunyols de carabassa, així que cuida la dieta i menja un poc de verdet entre la paella i l’entrepà.

Si vols trobar parella, Àries, t’aconselle anar a vore la nit del foc des d’algun punt privilegiat amb la persona que et fa tilín. Eixa nit les estreles estan al teu costat i veig moltes possibilitats de trobar l’amor amb el teu falleret o fallereta especial. I si no funciona, ja saps: “si en falles no folles, en Pasqua no falles”.

CÀNCER – El “premis”

21-VI / 22-VII.

Et veig alçant palets, molts palets, eres el signe afortunat per la Junta Central Fallera, ja que compartixes horòscop amb Pere Fuset. Per això tu no pots dur el forro polar faller, tampoc pots anar a l’ofrena de qualsevol manera, cal que estrenes vestit de torrentí amb mocador al cap a joc amb el jupetí. I de tela de la bona!

A banda dels premis, veig moltes enveges de les comissions del barri, així que no deixes a soles el monument, ja que algun vàndal intentarà furtar-te els ninotets tan cuquis de la falleta menuda. Mart està al teu signe, això significa que discutiràs molt amb el DJ del casal. Paciència i mistela, que amb quatre glopets ja eres capaç de ballar reggaeton. L'enveja va i ve, però mai es deté.

BALANÇA – El pacificador/pacificadora

23-IX / 22-X.

Et toca posar pau, com a persona amb poder de negociació seràs l’encarregat o encarregada de fer de portaveu en les disputes entre veïns i fallers. Prepara vàters mòbils, cartells per a la zona de focs i molta paciència, perquè estes falles s’esperen mogudetes a la teua comissió per culpa d’algun veí intransigent.

Atenta a la nit del 18 de març, la Lluna amb forma de llima es colarà al teu cubata per suggerir-te algun amor d’una nit. El meu consell: no barreges orxata amb whisky o acabaràs trobant atractiu el mantenidor de la Fallera Major. Recorda tapar-te el coll a poqueta nit, que d'abrigat ningú mor, de desabrigat sí.

CAPRICORN – El discutidor/discutidora

22-XII / 19-I.


Somriu un poquet, que encara que la Fallera Major et caiga regulín, en el fons saps que les pintes i les rodetes et queden millor a tu i el seu vestit és d’un color molt coent. Estes poden ser les falles de la teua reconciliació amb eixe antic amor de casal amb qui ja no et parles, la flama de la passió ja no tornarà, però almenys ja no serà incòmode creuar-se en els banys entre copa i copa.

No et quedes a càrrec dels xiquets el dia dels castells unflables, estos dies estaràs un poc despistat o despistada i pots acabar punxant el castell amb les claus de l’habitació on guardeu la beguda. Estaràs especialment inspirat en la cuina, així que lluïx-te amb alguna sorpresa en forma de ressopó, com uns blanc i negres amb faves. Deixa fer vent, que la música és de qui l'entén.

TAURE – El cabut/cabuda

20-IV / 20-V.

Cabut com eres, no vols que la falla siga innovadora, tu vols tradició. Res de LEDS, peretes de tota la vida; res de gintònics moderns, tu eres de Larios amb Cola; res de brusa a ratlles, tu la vols negra, de tota la vida. I en estes falles, amic Taure, pots patir molt si no t’adaptes a les noves tradicions i t’encabotes a anar a l’ofrena vestit de “panderola”. 

La part positiva és que veig que el Sol està proper al teu signe i que tindràs bones mans de cartes en el truc. A més, la fortuna et somriurà en forma de tiquets de més en la barra lliure de la discomòbil i molt de socarraet la nit de les paelles. Però segons m’indiquen els astres, pots caure un bac, així que para atenció no caigues contra la carpa mentre balles damunt de la cadira o encara ens tocarà anar a urgències la nit de la cremà. Home previngut, mai és vençut.

LLEÓ – El coeter

23-VII / 22-VIII.

Eres el símbol de foc per excel·lència i estes falles prepararàs un bon arsenal de carcasses, borratxos i masclets suficient per fer caure les Torres de Quart. No oblides la metxa taronja a casa i no vages amb massa expectatives a la nit del foc, que sempre t’acaba desil·lusionant. 

Prepara també calçat còmode per a l’ofrena, que enguany se’t farà llarga per culpa de l’horari intempestiu en el qual vos ha tocat desfilar. Veig oportunitats de ballar amb la persona que t’agrada de la falla del costat, així que assaja algun ball del repertori clàssic de l’orquestra Montecarlo, mai falla. Suc de taronja de bon matí, que et veig baix de vitamina. La falla per dir veritats, la cremen.

ESCORPÍ – El guia turístic

23-X / 21-XI.

Estes falles rebràs una visita especial de fora que et farà conéixer gent inusual i viure les falles des de la posició de guia. No patisques, ja coneixes on està la millor vista de la nit del foc, la millor zona per a gaudir de la mascletà i els millors bunyols de la ciutat. Però recorda no passejar pel riu a poqueta nit o acabaràs patint amb els borratxos.

Veig que et tocarà treballar en falles i estàs fotut perquè no podràs passar tantes hores al casal com altres anys. Però arregla-t’ho per anar a l’ofrena, que enguany estaràs molt sensible, amb Venus en el teu signe, i serà especialment emocionant ofrenar flors a la Mare de Déu. Veig oportunitats amoroses amb algun Capricorn que et cluca l’ullet. Qui a festes va, forasters va a buscar.

AQUARI – L’antifoc

20-I / 18-II.

Estàs discutit amb el foc i t’ha tocat un veí tocapilotes que a les sis del matí es dedicarà a tirar trons de bac al costat del teu dormitori. No passa res, Sant Josep, en la seua infinita intel·ligència, farà que ploga un dia com a càstig per tant de soroll.

Però no es quedarà tot ahí, la sort no està del teu costat i segur que et plantaran una carpa a la porta del garatge i unes llums cegadores al balcó de ta casa. T’aconselle paciència i que passeges per la ciutat amb els auriculars a les orelles amb música clàssica de fons, voràs com veus la festa amb uns altres ulls. Mercuri apareixerà al teu signe en Pasqua perquè acabes encallat enmig d’una processó, no és el teu any. Amor i vi, a alguns fa riure i a molts fa morir.

BESSONS – El monumental

21-V / 20-VI.

Eres dels que els agrada recórrer tota València per valorar els monuments guanyadors de cada secció i enguany faràs de nou l’esforç d’anar des de la Malva-rosa fins a Campanar per no perdre detall. Evita agafar el cotxe, perquè encara que tu, Bessons, dius conéixer un lloc on aparcar, enguany te’l fotran i pegaràs més voltes que un dolçainer.

A la nit estaràs tan cansant que et quedaràs dormint en la cadireta de plàstic tapadet amb un parell de forros polars. La cassalla serà la teua aliada en les revetlles més dures, i si no tens parella, no en busques, Saturn està entrant al teu signe i, amb ell, una etapa d’abstinència amorosa. Dies de peix.

VERGE – La Fallera Major/el President de la Falla

23-VIII / 22-IX.Para atenció als músics de la banda, n’hi ha algun o alguna que et mira massa i això posarà gelosa la teua parella. Enguany has arribat en forma a les teues festes, tot l’esforç que has fet en el gimnàs ha donat els seus fruits i eixiràs a les fotos més afavorit que mai, aprofita per fer bona cosa de selfies.

No t’escaqueges el dia del sopar als Fallers d’Honor, que algú parlarà mal a la teua esquena i acabaràs enfadant-te amb mitja falla perquè ningú t’ho vol contar. Recorda que les ulleres de sol són el teu millor aliat cada matí per a dissimular que has dormit poc, i que un bon esmorzar cura totes les ressaques. No hi ha barber mut, ni músic tossut.

SAGITARI – El fugitiu/fugitiva

22-XI / 21-XII.

Enguany no pots fugir de les falles, encara que t’agradaria anar-te’n lluny durant les festes josepines. No passa res, troba un amic faller i fes tot el que faça ell, segur que acabes divertint-te més que a la casa rural on volies anar.

Si per contra eres un Sagitari faller, estàs d’enhorabona, veig premis, veig rialles, veig festa, veig foc i música en el teu signe. Però també veig que el dia 20 estaràs com un zombi i aniràs perdut pel mig del carrer sense entendre per què hi ha cotxes per la carretera o per què a les dos no hi ha mascletà. Tranquil, la síndrome postfalles se soluciona tirant quatre masclets a l’hora de la siesta i olorant la roba que duies la nit de la cremà. Falles plantades, escoles tancades.

PEIXOS - L’afanyós /afanyosa

19-II / 20-III.

Eres indispensable a la falla i al final et carregues amb massa responsabilitats. No pots cuinar, muntar les taules, escudellar i escurar: cal que deprengues a delegar per a divertir-te durant les festes. Perquè tu, quan vols, també saps passar-ho de categoria. 

Col·labora en la plantà, però fes-ho seré, que et pot caure mitja falla damunt i fotre les festes a mitjà comissió. Alguna idea innovadora teua, com una globotà o una iniciativa solidaria, serà tot un èxit i els companys t’ho agrairan. En l’amor veig un poc de tonteig adolescent, no digues que no, pot acabar en boda. Les borumballes, a les falles!

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email