GRUPO PLAZA

dimarts 22 d'octubre

La Filmoteca recupera ‘Vestida de azul’, un retrato de la transexualidad en la Transición

Després de la projecció, La Filmoteca acull també la presentació del llibre ‘Vestidas de azul’, de Valeria Vegas

21/10/2019 - 

VALÈNCIA. L’Institut Valencià de Cultura projecta el dimarts 22 d’octubre, a les 20.00 hores, a La Filmoteca el documental sobre la transsexualitat Vestida de azul (1983), d’Antonio Giménez Rico.

Després de la projecció es presenta el llibre Vestidas de azul. Análisis social y cinematográfico de la mujer transexual en los años de la transición española a càrrec de Valeria Vegas, la seua autora, del crític de cinema Jorge Castillejo i de Javier Llorens, director del festival Catacumba. La projecció del documental i la presentació del llibre s’emmarquen dins del festival Catacumba, que se celebra del 26 d’octubre el 3 de novembre a Godella.

Vestida de azul és el primer documental espanyol protagonitzat per dones transsexuals que es va estrenar a Espanya. Eva, Loren, Tamara, Josette, Nacha i Renée conten la història de les seues vides i les dificultats a què han d’enfrontar-se en visibilitzar-se en els temps de la Transició, quan les dones trans estaven abocades a dedicar-se, majoritàriament, a l’espectacle o la prostitució.

Para saber más

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email