GRUPO PLAZA

17 i 18 de novembre

Música, dansa, cine i contacontes: així es celebra el Dia Mundial de la Infància al Centre del Carme

16/11/2018 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme Cultura Contemporània se suma, aquest cap de setmana, a la celebració del Dia Universal de la Infància que es commemora en tot el món el pròxim 20 de novembre. Nacions Unides celebra el Dia Universal de la Infància en honor a l'aprovació de la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 i a la Convenció sobre els Drets del Xiquet en 1989, el tractat internacional més ratificat de la història. 

Amb el propòsit de posar als xiquets i xiquetes en el centre i pensar en ells des del punt de vista de la cultura, el Centre del Carme ha programat per a aquest cap de setmana un conjunt d'activitats de música, dansa, contacontes i cine. Totes elles d'accés gratuït. El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont ha assenyalat que “la celebració del Dia Universal de la Infància ens servix per a recordar la necessitat d' obrir els espais d'art a tota la ciutadania” i ha afegit que “al llarg d'aquest 2018 hem consolidat un projecte d'Educació i Mediació amb activitats per a tots els públics i franges d'edat, amb tallers per als xiquets i xiquetes com CCCCirc, CCCCinema, CCCContes, així com Nanobucles, laboratori de dansa en família o Mus'n' Babies que unit al nostre Espai de Telles convertixen al Centre del Carme en un espai d'intercanvi, integrat en la vida quotidiana de les persones; un lloc d'experimentació i també de gaudi”.

Demà dissabte el Centre del Carme reprén el seu CCCContes amb l'actuació del col·lectiu Rebombori Cultural. S'oferirà una selecció de contes breus (10-15 minuts cada un): El bon príncep, L'illa dels Mags, El món submarí, qui diu la veritat?. Tots ells tenen com a protagonista al capità Colocochino, un pirata que no coneix la dignitat i que menysprea la seua tripulació. 

Amb aquest conte les xiquetes i xiquets descobriran que hi ha diferents maneres d'entendre el poder i la seua relació amb els ciutadans, coneixeran valors com la convivència, el respecte i el bon govern.

En la sala Contraforts es projectarà una nova pel·lícula d'animació dins del cicle CCCCinema. En el Grand Prix a la Muntanya dels Invents el mecànic de bicicletes i inventor Teodor, junt amb els seus amics, el pessimista mussol Lambert i el valent i optimista Sonny, se les enginyaran per a véncer l'actual campió de Fórmula 1.

El diumenge el Centre del Carme ha previst una jornada on sonaran les campanes de Llorenç Barber, el piano, la trompa i una orquestra de Soundpainting.

A partir de les 12 del migdia, més de 15 xiquetes i xiquets músics d'entre 5 i 15 anys, celebraran el Dia Universal de la Infància entre danses, cordes i bufits. La celebració acabarà amb una orquestra de Soundpainting on conviuran els sorolls més estranys, i els sons més subtils creats en temps real a partir de gestos.

Tots els xiquets i xiquetes són xicotets grans artistes, tenen el do de la sorpresa i de la curiositat, i açò els porta a voler tocar-ho tot. Saber tocar, escoltar, rastrejar l'entorn, contemplar el paisatge, assaborir, oldre, és tan important com saber matemàtiques o aprendre a llegir i escriure.

El programa està dirigit pel músic, compositor i artista sonor, Llorenç Barber, amb la participació de la Unió Musical Benaguasil, i Alicia Herrero Innovatorio de movimiento.

Migrats (en breu) i Rosana Antolí

Les activitats educatives se sumaran aquest cap de setmana la programació prevista pel Centre del Carme. En este sentit el dissabte, a les 11 del matí, l'artista Rosana Antolí oferirà el seu taller Coreografia social en el marc de la mostra Artfulness. Sentir-Cuerpo-Nosotros.

 A més els dies 17 i 18 el cicle de dansa contemporània Migrats (en breu) desembarca en el Centre del Carme amb les actuacions de Marta Reig Torres; Inka Romaní, en co-creació amb Marc Sans i Carles Biano i Norberto Llopis. Diverses peces breus, que s'oferiran al llarg de tot el cap de setmana en el Centre del Carme i que completen una programació on conviuran les arts escèniques, amb la música, la literatura i el cine i amb els xiquets i xiquetes com a protagonistes.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas