GRUPO PLAZA

TEATRE

Oberta la inscripció per a participar en el projecte Hivernacle de Russafa Escènica que dirigirà Jerónimo Cornelles

Amb el títol Hijos de Verónica, generación del miedo el director recupera l'esperit de Construyendo a Verónica, espectacle estrenat al 2006 i nominat als Premis Max

10/06/2016 - 

VALENCIA. Russafa Escènica desvetlla el primer espectacle de la programació de la seua sisena edició “Pors”- que es desenvoluparà del 15 al 25 de setembre en el barri valencià de Russafa-, aquell que correspon al seu projecte Hivernacle. La iniciativa consisteix en un taller de creació i recerca teatral completament gratuït per a joves talents guiat per un professional de les arts escèniques valencianes per tal de, posteriorment, passar a formar part de la programació oficial del festival al costat dels seus ja coneguts vivers i boscos.

L'Hivernacle, que s'engega per quarta vegada consecutiva dins del marc del festival, està destinat als alumnes d'interpretació en qualsevol de les escoles i acadèmies oficials d'art dramàtic de la ciutat de València. Com a novetat, en 2016, aquest procés de selecció s'ampliarà també a alumnes que finalitzen pròximament cursos de formació no reglats en interpretació. La inscripció per a participar romandrà oberta fins al pròxim 15 de juny i es podrà accedir a ella a través de la pàgina web de Russafa Escènica.

En aquesta ocasió és el director, dramaturg i actor – a més de director artístic de Russafa Escènica- Jerónimo Cornelles qui abraça el projecte i es posa al comandament d'aquesta proposta col·laborativa. I ho fa amb l'obra Hijos de Verónica, generación del miedo seqüela de l'espectacle Construyendo a Verónica, estrenat en 2006 dins del marc del Festival VEO, al que se li adjudica la coproducció al costat de la companyia valenciana Bramant Teatre. Un espectacle que, a més, va ser nominat als Premis Max 2007 en la categoria de Millor Espectacle Nacional.

Hijos de Verónica, que es podrà veure A la Sala Russafa entre el 15 i el 25 de setembre, comptarà amb la participació d'altres reconeguts professionals valencians de les arts escèniques. Els textos els signen Paula Llorens, Mafalda Bellido Monterde, Iaia Cardenas, Amparo Vayá, Anna Albadalejo i Guadalupe Sáez. Les actrius que participaran al costat dels estudiants seleccionats són María Poquet, Laura Useleti i María Minaya i, com coach vocal, col·laborarà María José Peris. Per la seua banda, María José Mora serà, un any més, la responsable de la coordinació de l'Hivernacle. Un elenc de dones que, al costat de Cornelles, s'han unit per a donar vida a un projecte singular i pioner a la Comunitat Valenciana.

El projecte Hivernacle va sorgir al 2013 amb un objectiu que segueix conservant: facilitar als actors i actrius que acaben la seua formació l'accés al mercat laboral. Per la seua direcció han passat professionals de la talla de l'actor, director i dramaturg Chema Cardeña, amb la seua proposta “TROYA, la conquista de la felicidad”; el dramaturg, guionista i director de cinema i teatre valencià Gabi Ochoa amb “No hables de ello” i l'actriu, directora i pedagoga teatral Eva Zapico amb “La Gran Familia”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email