GRUPO PLAZA

amb posteriors actuacions al seu festival

Russafa Escènica impulsa un hivernacle de dansa amb Santi de la Fuente i Tatiana Clavel

3/04/2018 - 

VALÈNCIA. L'Hivernacle, la proposta pròpia del festival Russafa Escènica, coproducïda enguany amb el Teatre Auditori de Catarroja Francisco Chirivella, s'atreveix per primera vegada amb la dansa. La sisena edició del projecte dirigit a estudiants que estan finalitzant la seua formació en interpretació o dansa porta per títol 'enSÒRDIDor' i estarà dirigit pels ballarins i coreògrafs Santi de la Fuente i Tatiana Clavel. El resultat d'aquest taller de formació s'exhibirà a la Sala Russafa de València –amb un total de nou actuacions– dins del marc del Festival Russafa Escènica.
 
L'Hivernacle, en totes les seues edicions, reflexiona sobre el lema del festival, en aquesta ocasió “Sorolls”. Així, en paraules dels autors 'enSÒRDIDor' parla del "potencial del soroll com a generador de noves veritats i nous paradigmes". Qüestiona la "separació convencional" entre saviesa i estupidesa i proposa nous discursos extrets del soroll, de la mescla ensordidora de veus i de la "impossibilitat de destriar què veu és la posseïdora de la veritat”
 
Els directors avancen que l'elenc d'actors i actrius serà nombrós i que, a partir de 18 anys no hi haurà límit d'edat, només es demana “estar disposats a moure el seu cos, tindre disponibilitat, capacitat d'escolta i confiança”. Santi de la Fuente afegeix que “aquesta oportunitat ens serveix per a abandonar l'enfocament pedagògic i llançar-nos de ple a l'artístic. Mai hem sigut massa puristes i sempre ens ha agradat enfangar-nos amb llenguatges diversos en els quals els intèrprets oferien el que tenien sense doblegar-se als nostres moviments. El resultat segurament d'aquest Hivernacle serà una bona collita de mestissatge".

El projecte Hivernacle és una proposta que persegueix l'objectiu de facilitar a aquells actors, actrius, ballarins i ballarines que acaben el seus estudis, la incorporació al mercat laboral. La iniciativa va nàixer al 2013 i per ell han passat directors com Chema Cardeña amb Troya, la conquista de la felicidad; Gabriel Ochoa amb No hables de ello; Eva Zapico amb La mejor familia del mundo; Jerónimo Cornelles amb Hijos de Verónica, [generación del miedo] i María José Peris amb Ser o no ser.

La vuitena edició del festival de tardor RussafaEscènica es desenvoluparà del 20 de setembre al 7 d'octubre, per primera vegada tant dins com fóra del barri de Russafa i amb una programació dividida entre Russafa IN i Russafa OUT. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas