GRUPO PLAZA

complementant a l’Exposició del Ninot

Falles de Cel·luloide, debats i visites guiades: aixi és la programació de ‘L’Indult del Foc’

El Museu Faller de València ha presentat el conjunt d’activitats culturals complementàries a l’Exposició del Ninot i que organitza en col·laboració amb la Junta Central Fallera. ‘L’Indult del Foc’ proposa tot un seguit d’activitats per ajudar a difondre el patrimoni cultural de les Falles en les seues vessants diverses. El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha fet una crida a participar de tota esta programació que començarà el pròxim 15 de febrer

7/02/2022 - 

VALÈNCIA. El programa d’activitats es dividix en tres blocs: Falles de Cel·luloide, Debats i Visites Guiades. El primer d’ells, amb la ficció i realitat de les Falles com a epicentre, començarà el dia 15, a les 19 hores, en l’auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències amb la projecció de ‘Regino Mas, l’art del foc’, amb debat amb Joana Chilet, directora del documental, i Ximo Rovira, productor executiu del film. Una setmana després, el dia 22, en el mateix lloc i a la mateixa hora, es projectarà ‘La presència de les Falles en els audiovisuals de ficció’, produïda per la falla Plaça de Na Jordana dins la seua activitat “Tirant de Cine, Tirant de Tele, Tirant de Vídeo, Tirant de Web”, amb un debat que comptarà amb Vicent Borrego (vicepresident de Cultura de la comissió) i Miranda Pardo (professora del cicle formatiu d’Artista Faller).

D’altra banda, els debats s’encetaran el dia 17 de febrer a les 19 hores al Centre del Carme Cultura Contemporània, amb la presentació de la guia ‘Una crida a la festa. Cartells de Falles del Museu Faller de València (1929-2021)’, coorganitzada per World Dessign Capital i amb la participació de Miguel Arraiz (World Dessign Capital), Gil-Manuel Hernàndez (director del Museu Faller de València), Alejandro Lagarda (Associació d’Estudis Fallers), Cristina Alonso (Fase Estudio) i Elisa Gómez (Estudio Menta). Una setmana després, dijous dia 24, a la mateixa hora però en el saló d’actes de Junta Central Fallera, arribarà el diàleg ‘Falles experimentals, experimentar amb falles’, amb la participació de Pepe Romero, Jaume Chornet i Leonardo Gómez (comissaris de l’exposició del mateix nom a inaugurar en abril en el Museu Faller de València, Universitat Politècnica de València), Amparo Alonso (Universitat de València), José Nicola (president Federació I + E), Ricardo Ruiz (Federació I + E) i Reyes Pe (artista fallera).

Foto: MIGUEL VALLS

En tercer lloc hi haurà programades visites guiades: el dia 28 de febrer, a les 18 hores i en la sala d’Arqueries del Museu de les Ciències, el director del Museu Faller de València, Gil-Manuel Hernández, explicarà ‘La temàtica sexual en els ninots de l’Exposició del Ninot’; el dia 1 de març, a les 18 hores, la visita ‘La col·lecció d’insígnies falleres del Museu Faller de València’, serà a càrrec de Javier Mozas (Arxiu de Junta Central Fallera), en el propi Museu Faller, on també es farà la del dia 3, a les 18 hores, per compte de Vicenta Expósito (Museu Faller), qui abordarà ‘La representació de les dones en el Museu Faller de València’.

L’objectiu d’esta programació de ‘L’Indult del Foc’ és projectar el treball de conservació, protecció i difusió del patrimoni cultural faller amb motiu de la celebració de l’Exposició del Ninot, origen de la col·lecció de ninots indultats del Museu. D’esta manera, “el Museu Faller es reivindica com un actor clau en la dinamització i divulgació del patrimoni faller i la cultura de la falla, elements essencials de la Declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas