GRUPO PLAZA

"amb molta tristesa"

L'escriptora Àngels Gregori i el seu equip abandonen la Fundació Brines "per principis"

| 02/10/2023 | 2 min, 58 seg

VALÈNCIA (EFE). L'escriptora Àngels Gregori abandona la direcció de la Fundació Francisco Brines junt amb la resta del seu equip, una decisió que adopta "amb el convenciment d'haver fet allò correcte" i amb la certesa que Brines també els "hauria acompanyat", segons ha manifestat en declaracions a EFE.

La directora de la Fundació, amiga personal del poeta, no ha volgut fer cap declaració sobre el motiu de la decisió, i ha assenyalat que tant ella com la resta de treballadors, Ferran Todolí (gestor econòmic) i Víctor Alverca (cap de manteniment), "mantindran una discreció màxima en l'assumpte per respecte a la figura i la memòria de Brines".

Els tres afirmen que se'n van de la Fundació "amb molta tristesa" i que a pesar que ha sigut una decisió molt difícil, també ha estat molt meditada. "Ha sigut la més coherent possible per principis, dignitat, estima al llegat del poeta i responsabilitat amb la memòria de Brines", asseguren en un escrit conjunt remés a EFE.

Afirmen, al mateix temps, que els càrrecs que ocupen van ser designats pel mateix poeta amb la voluntat d'ocupar-los ells, donada la confiança que els va depositar per a fer realitat el seu somni, que era la de preservar a sa casa familiar d'Elca, situada al municipi d'Oliva, seu de la fundació, el seu llegat, els més de 30.000 volums de la seua biblioteca i la seua col·lecció d'art, així com impulsar jóvens talents de la poesia a través de dos premis literaris.

Gregori i la resta de membres de l'equip agraïxen el suport rebut durant tot este temps a les administracions públiques, tant als seus màxims responsables com als tècnics i interlocutors, per "la complicitat i el compromís rebut des de la creació de la Fundació, quatre administracions públiques de nivell local, autonòmic i estatal que secunden de manera important a l'organisme". Expressen al mateix temps el seu agraïment per la gran quantitat de mostres d'afecte que estan rebent per part dels amics del poeta.

Gregori ha avançat la seua dimissió en un escrit publicat en el seu compte de Facebook, que ha rebut les reaccions de nombroses personalitats de l'àmbit cultural. L'escriptor Carlos Marzal, amic personal també de Brines, lamenta la notícia i es mostra "segur que Paco no ho haguera permés". "Has sigut la directora que Brines va triar i has procurat sempre afavorir el seu llegat i la seua memòria", escriu per a mostrar-se convençut que aquesta decisió "hauria disgustat molt" al poeta i veu a partir d'ara la fundació "sense rumb".

El poeta Josep Piera escriu: "Sempre amb tu i amb Paco Brines. Sempre", i l'escriptora Maria Josep Escrivà demana que "Francisco Brines, la seua obra i la fundació que porta el seu nom estiguen per damunt de totes les desavinences" i es puga "reconduir aquest disbarat de la manera més justa per a preservar dignament la memòria del poeta".

Per part seua, el secretari del Consell Valencià de Cultura (CVC), Jesús Huguet, agraïx a Gregori la seua labor i assegura que el seu nom "anirà, per sempre, unit a la poesia de Brines com a referent d'estima i dedicació". L'escriptora i exdirectora general de Cultura de la Generalitat, Carmen Amoraga durant el mandat del socialista Ximo Puig, agraïx a Gregori: "De todo lo bueno, la culpa es tuya".

next