VALÈNCIA. L'alumnat de fins a sis instituts de secundària de València ha presentat aquest dijous en Las Naves els treballs realitzats en el marc del programa educatiu de vocació tecnològica i inclusió digital MOMO, desenvolupat des del passat mes de novembre per El Caleidoscopio i Las Naves.
Durant aquestos mesos, s'ha format al professorat d'ESO i Batxiller en aquest projecte d'art, tecnologia i societat, perquè el mateix després ensenyara al seu alumnat a produir curtmetratges i a utilitzar la impressió 3D per a la construcció d'elements mecànics. Els alumnes han escollit una temàtica per a aquests curtmetratges de conscienciació social i/o mediambiental i han reflectit en els seus treballs alguna problemàtica de la ciutat. A més, han escrit els guions, construït els escenaris i finalment han rodat i muntat les històries que s’han projectat, acompanyades d'una exposició sobre els materials que han utilitzat en el procés de treball.
En el projecte MOMO han participat sis centres de la ciutat de València: l'IES Ramon Llull, el Districte Marítim, el Grau, Isabel de Villena, la Font de Sant Lluís i l'IES Lluís Vives. En total, més 200 alumnes i alumnes que durant el curs han rebut classes per a aprendre a realitzar curtmetratges amb efectes especials amb arduino i amb tècniques stop motion i motion control, emprades habitualment en l'animació.
El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo ha destacat que el projecte MOMO "ens ha permès posar a l’abast del personal docent formació en noves tecnologies per a que aquestos treballen posteriorment amb el seu alumnat. Des de Las Naves estem compromesos amb el foment de la vocació tecnològica i de transformació social, la visibilització de la potencialitat de la tecnologia digital en l’aprenentatge, l’ocupació i la inclusió digital".
Amb el projecte MOMO, Las Naves ha col·laborat per tercera vegada amb El Caleidoscopio, després de dos projectes anteriors: 'Programa la teua Obra' i la 'Fira Aèria', els quals també discorrien per la mateixa línia de treball: posar a l’abast del personal docent formació en noves tecnologies per a que aquestos la treballen amb el seu alumnat.