GRUPO PLAZA

exposició en Railowsky

Julio Balaguer retrata el barri de Marxalenes en 'Des del cel a l'abisme'

| 17/02/2023 | 2 min, 28 seg

VALÈNCIA. Des d'este divendres 17 de febrer, Railowsky inaugura una nova exposició: Des del cel a l'abisme, amb fotografies de Julio Balaguer de Marxalenes, el barri on residix. Una lectura fotogràfica del marge esquerre del riu Túria al seu pas per València, vorejant el districte de la Saidia. Una lectura encaminada, amb el suport de textos, a connectar la trama urbana actual amb el seu passat periurbà, molt marcat pel riu Túria, camins històrics, edificis emblemàtics i elements definitoris del paisatge d'horta. Són abundants els estudis sobre este entorn, en diferents camps i tant de caràcter acadèmic com divulgatiu, però són certament menys els que utilitzen la fotografia com a eix vertebrador.

Sobre l'autor

Julio Balaguer Prats, nascut a Xest en 1969. Format com a Enginyer Tècnic Industrial Superior per la Universidat Politècnica de València. Fotògraf amateur. S'inicia en la fotografia en 2006 a partir d'un curs de laboratori en blanc i negre impartit per José de Juan i Julio Antonio Balaguer Xirivella en Agfoval. Des de llavors és soci d'Agfoval.

També forma part del col·lectiu fotogràfic Amics de Railowsky, participant en projectes tant a nivell expositiu com editorial. En el primer àmbit, cal esmentar l'exposició col·lectiva dins del Festival Imaginària 2018 Fotògrafs valencians en la Col·lecció Railowsky. A nivell editorial participa en 2018 en el llibre Escaleras i en 2022 La València sentida, 1970-2020.

En 2010 inicia la sèrie de fotografia 79•80•81 formada per fotogràfiques entorn de les línies de transport urbà de València 79, 80 i 81. La primera exposició d'esta sèrie es du a terme en Agfoval en 2012. Seguixen exposicions en la Casa del Libro de València, en el Museu de la Fotografia de Manises, en la biblioteca pública Nova Al-Russafí de València, en el Fotoclub València i en la Biblioteca General de València. L'evolució del projecte porta a l'edició del llibre 79•80•81: vides circulars en 2017.

En 2021 inicia la seríe de fotografia Des del cel a l’abisme, entorn del districte de Saidia de la ciutat de València. Una lectura encaminada, amb la fotografia com a eix vertebrador i el suport de textos, a connectar la trama urbana actual del districte amb el seu passat periurbà, molt marcat pel riu Túria, per camins històrics, edificis emblemàtics i elements definitoris del paisatge d'horta. En 2022 presenta una primera exposició fotogràfica en l'Alqueria de Barrinto (Parc de Marxalenes). Ja en 2023 presenta una segona exposició en la llibreria fotogalería Railowsky i prepara l'edició d'un llibre basat en la mateixa sèrie, d'eminent publicació.

next