GRUPO PLAZA

presenta la programación de su tercera edición

'El canvi climàtic no te gracia': el festival VESOS aúna música, moda y sostenibilidad en Las Naves

2/05/2018 - 

VALÈNCIA. El Festival VESOS celebra del 4 al 6 de maig la seua tercera edició en el centre d'innovació Las Naves. Un festival que enguany aposta per la sostenibilitat amb l'exposició d'humor gràfic El canvi climàtic no té gràcia de la revista Ballena Blanca, la presentació de projectes sostenibles en formats reduïts, l'exposició dels projectes premiats del concurs Eco-Artist, un debat sobre moda sostenible, diàlegs sobre la transició energètica, un debat sobre els mites i realitats del canvi climàtic i la projecció del documental Rodando por el Clima, realitzat per La Cosecha Producción Audiovisual.

El regidor d'Innovació, Energies Renovables i Canvi Climàtic, Roberto Jaramillo, ha remarcat la importància d’este certamen “que no és solament cultural, encara que utilitza la cultura i formats innovadors per arribar a públics diferents. Aposta per la transició energètica que estem impulsant en l'Ajuntament, es preocupa pel canvi climàtic i debat sobre ell, i també per formar de manera amena i divertida amb tallers i xarrades a tot el públic, inclòs l'infantil”.

A més, també com a novetat, hi haurà un 'Slow Fashion Market' durant la jornada del dissabte, organitzat per Slowear Project, on el públic podrà conèixer diferents alternatives per a caminar cap a un consum responsable en roba i complements. Hi haurà marques valencianes i de la resta del territori nacional que produeixen peces i complements per a dona, home i per al públic infantil.

VESOS és un festival de música i sostenibilitat, de caràcter gratuït, que té com a objectiu “promoure la cultura de proximitat, sota el paraigua de la sostenibilitat i altres valors com compromís, entreteniment, innovació i ecologia, des d'un prisma innovador i tecnològic. Un espai on descobrir la música més efervescent i actual del panorama musical valencià, on entendre la problemàtica mediambiental i el futur de la societat valenciana cap a un model sostenible”.

 

El cartell musical

Amb la finalitat de promoure la música valenciana, el cartell del festival VESOS estarà compost per artistes de la Comunitat Valenciana, o vinculats d'alguna manera a ella. Els 14 artistes que participaran en el festival enguany són: Mueveloreina, Jupiter Lion, AFFKT, Gigatrin, Julio Bustamante, Gilbertástico, Femme Fractal, The X, Fru Katinka, Geografies, Doctor Lobo, Linqae, Nomera i No MoreKnobs, guanyadors de la 5a edició i la 4a, respectivament, del concurs Passa el Micro, organitzat també per l'associació N Flotante.

Activitats per al públic infantil

VESOS també compta amb una programació especial enfocada al públic infantil amb les actuacions musicals de Gigatrin i Femme Fractal, així com el Taller de percussió La Pinada on es farà música amb materials reciclats, el Taller ambiental La Llavor del Canvi, el Taller-conteinfantil La Màgia dels contenidors de colors i el Taller-joc Recicla i Respira de la campanya Recicla amb els cinc sentits.

Guanyadors del concurs Eco-Artist

Durant el Festival VESOS es podran conéixer els projectes artístics premiats en Eco-Artist València 2018. Un concurs organitzat per a donar suport a la innovació cultural i artística en relació amb temàtiques ambientals. El Festival VESOS, amb el suport de Las Naves, la Fundació de l'Observatori del Canvi Climàtic i DESEEEA-UPV ha creat esta convocatòria per a donar suport iniciatives artístiques d'àmbit estatal en relació amb la sostenibilitat, el canvi climàtic i la transició energètica.

S'han rebut més de 70 propostes de diferents punts del país i diferents disciplines artístiques. D'entre totes les propostes que s'han presentat, s'ha seleccionat finalment tres: l'artística de fotografia i vídeos Rèplica d’Art Quadrat, el projecte artístic/ecològic d'instal·lació i acció HerbarioUrbano de Marco Ranieri i el projecte de poesia participativa de temàtica ecològica Spoken Eco, del col·lectiu Poetas del Montón.

La jornada del divendres començarà en els autobusos de l'EMT a les 16.30 hores en les línies 4 i 19 que van cap a Las Naves. Tindran lloc intervencions de la proposta artística de Spoken Eco de Poetas del Montón, un dels guanyadors del concurs Eco-Artist. El punt d'eixida serà la plaça de l'Ajuntament.

D'altra banda, la jornada de dissabte començarà amb la proposta de València Ciutat Amable, que realitzarà un itinerari cicloartístic en col·laboració amb el Col·lectiu Zedre. El punt d'inici de la cicle ruta serà el IVAM a les 10:00 hores i acabarà al voltant de les 12:00 hores en Las Naves en el Festival VESOS.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas