Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

agenda cultural

La Trobada de Folklore, un acte per a reivindicar i donar a conéixer "les nostres tradicions"

25/04/2017 - 

VALÈNCIA. Aquest matí, el diputat de Cultura, Xavier Rius ha presentat la Trobada de Folklore 2017, una aposta per a consolidar una gran participació dels grups de tots els àmbits del folklore valencià. Aquesta edició hi haurà més grups i més localitzacions i serà del 25 d'abril al 20 de maig.  

Xavier Rius ha manifestat que “la Trobada de Folklore confirma la feina ben feta per potenciar la nostra cultura i tradicions. Una de les reivindicacions dels grups és que es done a conéixer el folklore, que està molt estereotipat perquè no hi ha un coneixement real de la seua magnitud i significat”, ha apuntat.

Aquest any la Trobada de Folklore 2017 serà un acte vistós i variat on tindrà cabuda diferents expressions artístiques i activitats culturals paral·leles, des d'un taller de balls regionals fins a com fabricar una canya de dolçaina.

Rius ha agraït la resposta positiva i la col·laboració de les federacions valencianes de música i balls tradicionals, com són la Federació de dolçainers i tabaleters, la Federació de pols i plectre, la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, la Federació de Folklore Novella o la FECOCOVA, entre d’altres, que demandaven més difusió del certamen als grups, igual que ho han fet els ajuntaments, i que s'ha esmenat perquè "aquest any siga un èxit", ha explicat Rius.

La pròxima setmana, la ciutat de València s'omplirà d'espectacles distribuïts en quatre punts, el Centre Cultural La Beneficència, Patraix, Algirós i Benicalap, perquè els veïns puguen assistir a les activitats dirigides a xiquets i grans prop dels seus barris.

Més grups i més llocs d'actuació

La present edició de folklore comptarà amb corals, orquestres de pols i plectre, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles, per garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues varietats. També s'han programat jocs tradicionals, tallers i presentacions literàries que versen al voltant del folklore valencià.

A més de formacions de la ciutat de València, s'ha optat per incrementar el nombre de formacions participants, respecte al format anterior del concurs, i facilitar l'assistència a més persones i en més localitats de les comarques valencianes. Vallés, Bétera, Tavernes de la Valldigna, Corbera i València seran els epicentres de les actuacions a les comarques de la Costera, el Camp de Túria, la Ribera Baixa, la Safor i València.

Una inauguració molt sonora

Els alumnes de dolçaina del Conservatori José Iturbi de València, sota la batuta de Xavier Richart, obriran, avui 25 d'abril, a les 19.30 hores el programa d'actuacions incloses en la present edició de la Trobada. Amb aquesta actuació s'homenatja el lloc que ja ocupa la dolçaina al Conservatori i pel qual tant han treballat els músics que han conservat aquesta disciplina.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas