GRUPO PLAZA

Repositori d'imatges de Viquipèdia

El Museu Valencià d'Etnologia posa en marxa el segon 'viquiconcurs' dedicat a les Falles

2/03/2018 - 

VALÈNCIA. El Museu Valencià d'Etnologia, dependent de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, ha convocat la segona edició del concurs fotogràfic dedicat a les festes d'interès turístic, Wiki Love Folks, amb l'objectiu de millorar la informació disponible a l'enciclopèdia en línia Viquipèdia sobre les festes valencianes i, més en concret, sobre les Falles.

A través d’aquest concurs, el museu de la Diputació convida a eixir al carrer, gaudir de la festa, fer fotos i compartir-les en el repositori d'imatges de Viquipèdia. El període per pujar les instantànies comprèn des del 20 de març fins al 30 d'abril de 2018. Com a complement a aquesta iniciativa, el proper 14 d'abril la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia acollirà la celebració d'un taller d'edició perquè els participants puguen aprendre a alliberar les fotografies d'acord amb Wikimedia Commons.

Un jurat serà l'encarregat de determinar els guanyadors en les dues categories establertes: millor fotografia d'una falla i millor fotografia d'una activitat fallera. Els premis són dos lots de llibres formats per publicacions del Museu Valencià d'Etnologia, entre els quals es troba el seu catàleg més recent: Cabanyal 1900-1991: fotografies de la família Vidal. Així mateix, les instantànies participaran en el concurs Wiki Loves Folk de Wikimedia Espanya amb importants premis en forma de material fotogràfic.

La convocatòria, impulsada pel Museu Valencià d'Etnologia i l'associació Amical Wikimedia, es pot consultar a la Viquipèdia, a través de la pàgina Viquiprojecte: Falles 2018.

Mejor fotografia de falla 2017

Exposició

En 2017, el Museu Valencià d'Etnologia, juntament amb Amical Wikimedia i amb la col·laboració de l'Associació d'Estudis Fallers, va organitzar dintre d'aquesta convocatòria un certamen especial sobre Falles, amb l'objectiu d'ampliar les imatges existents a la Viquipèdia sobre una de les principals festes dels valencians i les valencianes.

Amb aquest material, de l'1 al 31 de març, al hall del Museu Valencià d'Etnologia, es podrà visitar una micro exposició que mostrarà les fotografies guanyadores de la convocatòria del 2017, junt a d'altres imatges seleccionades d'entre les més de 550 que es varen lliurar.

Aquesta micro exposició té com a objectiu difondre la convocatòria del concurs per al present exercici 2018, augmentar la participació respecte a l'any passat i incrementar el nombre d'imatges falleres alliberades en l'enciclopèdia.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas