GRUPO PLAZA

27, 28 i 29 d'octubre

L'IVC es suma a l'homenatge audiovisual amb projeccions de Segundo Chomón

A més s'exhibiran diversos curtmetratges presentats en la cinquena edició del projecte Prime the Animation!

26/10/2017 - 

VALÈNCIA. L’Institut Valencià de Cultura celebra a la Filmoteca el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual i el Dia Mundial de l'Animació amb un programa de projeccions el divendres 27 i el dissabte 28 d'octubre.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, la Filmoteca projecta el divendres 28 i el dissabte 29 d'octubre, a les 18 hores, una selecció de 16 curtmetratges del pioner del cinema Segundo Chomón (Terol 1871-París 1929), que va destacar en el període mut pel seu domini dels trucatges i la manipulació de la imatge. Organitzades en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, aquestes sessions vénen acompanyades amb música de piano en directe a càrrec del mestre Arcadi Valiente. Un any més, l’Institut Valencià de Cultura celebra a la Filmoteca el DiaMundial del Patrimoni Audiovisual amb la finalitat de "posar en valor la important labor que els arxius fílmics duem a terme per agarantir la salvaguarda de les imatges en moviment, part imprescindible de la memòria del segle XX".

Amb motiu del Dia Mundial de l'Animació, la Filmoteca projecta el divendres 28 i el dissabte 29 d'octubre, a les 20 hores, diversos curtmetratges presentats en la cinquena edició del projecte Prime the Animation!, un programa itinerant, coordinat per la Universitat Politècnica de València, que reuneix una selecció dels millors curtmetratges realitzats per estudiants d'escoles d'animació de diferents països. Prime the Animation! és una mostra internacional d'animació d'estudiants, que se celebra cada 28 d'octubre per a commemorar el dia Mundial de l'Animació, organitzat a València conjuntament per l’Institut Valencià de Cultura i el Master d'Animació de la Universitat Politècnica de València. Encara que va començar sent una mostra xicoteta, cada vegada són més les universitats, escoles i festivals participants. La mostra pretén "crear llaços entre diferents continents perquè el treball realitzat anualment per aquests futurs professionals tinga major visibilitat através de les escoles, festivals i col·laboradors implicats". A més de la projecció de curts, durant la celebració de l'esdeveniment a València s'organitzen activitats i xarrades per a potenciar les competències dels estudiants en contacte directe amb professionals del sector. Després de la projecció dels curts de Prime theAnimation!, es presenta una mostra del singular treball dels prestigiosos animadors portuguesos Regina Pessoa i Abi Feijó. Els nou curtmetratges que es projecten de Pessoa i Feijó són el resultat d'una ja llarga trajectòria artística.Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email