GRUPO PLAZA

dissabte 19 de maig

Els 'equilibris' d'una dona per a convertir-se en mare d'acollida, al descobert en Espacio Inestable

15/05/2018 - 

VALÈNCIA. Equilibris és l’experiència d’una dona que, empesa per un desig profund covat durant molt temps, als volts de la cinquantena decideix acollir un infant. Des dels primers tràmits burocràtics per ser “validada” legalment, al primer any de convivència amb un infant que té una història, la protagonista camina per una corda fluixa immersa en un procés que la capgira. L'obra, de Gemma i Tessa Julià, aterritza en Espacio Inestable el proper dissabte 19 de maig, en una única funció a les 20:00 hores.

L’escenari recrea un gran teler on Neus fila i desfila la seua trajectòria vital entorn a la parella i a la maternitat. L’empeny anhel de compartir amb la seua mare, absent, el que mai haurien imaginat; la manera com ha esdevingut mare ella mateixa. La protagonista desmunta els valors tradicionals amb els que va ser educada (l’ideal de parella i família) i reviu les dues grans carreres d’obstacles que han sacsejat el darrer any de la seva vida. La primera, superar el que ella viu com “l’examen de mama”, és a dir, el procés d’estudi previ per poder acollir un infant tutelat de la Generalitat. Un cop superada la prova, li assignen un nen de cinc anys, en Cris. I amb la convivència, comença la segona carrera d’obstacles: crear un vincle amb ell.

D’un dia per l’altre passa de ser una dona soltera a ser tota una família monoparental. El públic és testimoni de la seva entrega, de la gran impotència que li provoquen la tempesta d’emocions dels primers mesos de convivència i de com s’ensorren es seves il·lusions.

Cia La Prodigiosa és una iniciativa de Gemma Julià constituïda al 2008 per produir l’espectacle Inventari d’Objectes perduts i altres, estrenat a la mostra Novembre Vaca de l’Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca. Aquest espectacle va gaudir d’un ajut de la Generalitat de Catalunya i va formar part del programa Cultura en Gira i del circuit de l’ODA.

Des d’aleshores, Gemma Julià va donar continuïtat a la companyia amb els seus projectes com a creadora escènica (actriu, directora i dramaturga) en l’àmbit del teatre professional, en el de caire més social i com a formadora en col·lectius diversos. L’any 2017 la companyia gaudeix d’un ajut de L’Obra Social La Caixa (Convocatòria Art or Change) per muntar un espectacle de creació col·lectiva protagonitzat per mares i pares d’acollida. Compartint famílies, amb direcció i dramatúrgia de Gemma Julià, es va estrenar a Barcelona el maig d’aquest any. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas