GRUPO PLAZA

4 peces

L'Ajuntament adquireix obra de Sebastián Chisari, guanyadora del premi a l'artista destacat 

30/11/2018 - 

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha adquirit la peça guanyadora del premi 'Ajuntament a l'artista destacat', obra de l’artista Sebastián Chisari. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha assistit a l'acte de recepció de l'obra adquirida per l'Ajuntament a l'Associació de Galeristes Valencians, en la Galeria Mister Pink. La regidora ha explicat que "és una forma de donar un impuls des de les Institucions al mercat artístic, de donar visibilitat al treball de les galeries d'art, i de contribuir al foment del mercat de l'art com a generador d'activitat cultural i econòmica".

A la Comunitat Valenciana, la principal associació que agrupa els galeristes és LaVac, (Associació de Galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana), que crea i coordina activitats per a la promoció del conjunt de galeristes de la Comunitat. La seua activitat més assentada és "Obert València", i dins d'este esdeveniment, és on enguany s'ha incorporat este premi.

L'artista destacat d'esta edició és Sebastián Chisari, per la seua exposició Li faux sportif. Amb la dotació de 3.000 euros, l'Ajuntament ha adquirit les obres 'Center Atenas', 'Club Apolo', 'Club Atlas' y 'Olimpia World' perquè s'incorporen als fins municipals d'Art Contemporani.

Tello ha destacat que "la Regidoria de Cultura, a més de fomentar la creació i la divulgació cultural a través d'oferir oportunitats als creadors i creadores valencianes, dóna suport a les indústries culturals i el teixit empresarial que es genera al voltant de la cultura, ja que és un sector especialment sensible que mereix l'atenció de les Administracions Públiques".

El jurat ha sigut format per la sotdirectora d'Arco, Maribel López; el director del CCCC (Centre del Carme Cultura Contemporània), José Luis Pérez Pont; el sotdirector de l'Àrea de la Col·lecció i Exposicions de l'IVAM, Sergio Rubira i el director del Centre Artístic Botín, Benjamin Weil.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas