GRUPO PLAZA

La diputada provincial exigeix al Consell una política turística responsable

Maria Jiménez titlla "d'espectacle" l'anunci del PP de derogar la taxa turística "que mai s'ha aplicat"

10/11/2023 - 

CASTELLÓ. La diputada provincial Maria Jiménez ha instat el Partit Popular de Carlos Mazón i de Marta Barrachina a abandonar “l'espectacle polític” que han desplegat entorn de la derogació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana. 

Jiménez, encarregada de fiscalitzar la política turística de la Diputació, ha emfatitzat que aquest gravamen dirigit en exclusiva a viatgers, era d'aplicació voluntària per als ajuntaments i es va dissenyar amb la finalitat de contribuir a la millora dels serveis turístics castellonencs i valencians, “atorgant plena llibertat als municipis per a adherir-se o no a aquesta”.

En aquest context, la diputada ha titllat de “ridícules” les afirmacions de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, en les quals celebra “a so de bombo i platerets” que la supressió de la taxa “és una victòria de Castelló”. “No sé a quina victòria es refereix si cap localitat ha posat en marxa aquest tribut”, emfatitza. Per a Jiménez, Barrachina “busca el seu titular fàcil, com tots els seus anuncis plens de suports que, a l'hora de la veritat, no tenen cap reflex en les seues polítiques del dia a dia”.

El president paga la taxa a Londres

La representant d'Orpesa no ha deixat passar per alt l'elecció de Londres per part de Carlos Mazón per a anunciar la supressió de la taxa, ironitzant sobre el fet que aquesta ciutat cobra per cada pernoctació, per la qual cosa espera que “el president haja contribuït a finançar els costos associats al turisme en els serveis públics britànics”.

Maria Jiménez ha destacat la importància econòmica dels turistes per a la Comunitat Valenciana i defensa que contribuïsquen al manteniment dels serveis públics, com així ha impulsat el PP en les Illes Balears. ”Tenim l'esperança que el full de ruta del Partit Popular no seguisca el camí de Benidorm, que planeja augmentar l'IBI i la taxa de fem per a tots els residents, en lloc d'aplicar aquests augments als turistes que visiten la ciutat”.

La diputada provincial ha demanat una política turística responsable “i allunyada de titulars buits”. En aquest sentit, ha expressat la seua preocupació per la retallada prevista en el programa Bo Viatge CV, una iniciativa del Consell del PSPV “que ha sigut molt beneficiosa per als establiments hotelers en desestacionalitzar la temporada turística”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas