GRUPO PLAZA

Amb la 'Pastoral' i 'La consagració de la primavera'

L'Orquestra Simfònica SWR Stuttgart torna al Palau de la Música sota la batuta d'Orozco-Estrada

10/02/2024 - 

VALÈNCIA. Torna a la Sala Iturbi l'Orquestra Simfònica SWR Stuttgart, amb la batuta de l'enèrgic i elegant director colombià Andrés Orozco-Estrada, titular de l’Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai, i que està temporada se situarà al capdavant de les filharmòniques de Viena i Nova York. La cita serà dimarts vinent 13, a les 19.30 hores i el programa consta de dos obres mestres relacionades per la seua temàtica com són la Simfonia núm. 6 “Pastoral” de Ludwig van Beethoven i “La consagració de la primavera” d'Igor Stravinski.

El director del Palau, Vicente Llimerá, que ha recordat que la formació alemanya va deixar fa huit anys un grat record sota la batuta de Cristoph Eschenbach, i ha destacat respecte este concert que “és una de les cites imprescindibles de la nostra temporada d'abonament, tant per la qualitat de l'orquestra i el director, com per la temàtica, no en va estan esgotades les entrades des de fa molts dies”.

I és que la Simfonia núm. 6 “Pastoral” de Beethoven és una de les màximes expressions romàntiques de la naturalesa, bella i captivadora, mentre que “La consagració de la primavera” de Stravinski és trencadora, frenètica i una apoteosi del ritme que va escandalitzar a la societat de la seua època. En este sentit, Llimerá ha afegit que “la bellesa en l'exaltació de la naturalesa domina este programa, que entronca com cap amb la capitalitat de València Verda, que va tindre al Palau de la Música el seu punt d'inici”.

L'Orquestra Simfònica SWR Stuttgart va ser formada el 2016. Teodor Currentzis és el seu director titular des de la temporada 2018/19 i François-Xavier Roth assumirà este càrrec en la temporada 2025/2026. Directors com Blomstedt, Eötvös, Eschenbach, Norrington, Nagano i Heras-Casado han treballat amb l'orquestra, així com solistes de la talla de Kopatchinskaja, Tamestit, Shaham, Altstaedt, Kholodenko o Faust com a artistes en residència, i altres convidats com Hahn, Meyer, Fischer, Avdeeva, Capuçon, Maisky i Say, entre altres.

Després d'una col·laboració amb la Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai el 2022, Andrés Orozco-Estrada és nomenat el seu nou director titular a partir de la temporada 23/24. La temporada 23/24 li portarà a la Filharmònica de Viena, la Filharmònica de Nova York, l'Orquestra de París, la Ràdio Sueca, la Filharmònica de Rotterdam i la Ràdio Sinfonieorchester de Berlín, entre altres. També tornarà a la hr-Sinfonieorchester (de la qual va ser director principal 2014-2021) i a l'Orquestra Simfònica de Houston (de la qual va ser director musical 2014-2022). Des de 2022, és professor de direcció d'orquestra en la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena.

Con la “Pastoral” y “La consagración de la primavera”

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas