GRUPO PLAZA

primeres projeccions el 24 i 25 de febrer

Naix ValenciaFantastic, una mostra dedicada al curtmetratge de gènere imaginari

20/02/2018 - 

VALÈNCIA. Dins de la Heroes Comic Con de València i amb el suport d'entitats com Kimuak, neix la primera mostra ValenciaFantastic. Una iniciativa que pretén convertir-se en lloc de "visibilitat" per als treballs de cinema curt de caràcter de gènere, terror i fantàstics, en l'àmbit d'una convenció de còmics, videojocs, cinema i televisió. Així, durant els dies 24 i 25 de febrer es projectaran diferents treballs de diversos directors, a més de clàssics moderns del gènere com 7:35 del Matí, amb el qual Nacho Vigalondo va ser nominat a l'Óscar; el curt de terror més premiat de la història, Mr. Dentonn, del director Iván Villamel o Avietes del director valencià Paco Plaza, realitzador de Verónica, recent finalista en els Goyas 2018.

Premis a Cannes, Berlín, Sundance, Venècia...els curts nacionals s'encontren en un moment de "gran esplendor", conseguint a més ser finalistes diverses vegades als Oscars o guanyant premis als Méliès d'Or. També, a Sitges, Brussel·les, Lisboa, Albertoir, Molins de Rei, Fantasia Mont-real o Los Angeles Screamfest, recorrent doncs la xarxa de festivals més rellevant del cinema Fantàstic.

És per això que desde l'organització hi han volgut acostar-se d'una banda a clàssics del curt fantàstic, i de l'altra a nous relats amb les noves pespectives dels creadors més emergents. "Des del terror sense pausa, fins a l'animació surrealista, en ValenciaFantastica hem intentat donar cabuda a les moltes formes d'expressió dins del gènere. Esglai, tracte, família, sang, somriure, perversió, fascinació, foscor, esperança, crueltat, humor, sàtira, política, estarrufar, murmuris, cant, naturalesa, sintètic o ànimes. Volem que el curtmetratge siga encara més gran."

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas