GRUPO PLAZA

en l'antiga seu de correus de la plaça gabriel miró

La Generalitat estrena nova seu del Consell en Alacant: un espai cultural i d'ancoratge en la ciutat

| 22/03/2023 | 2 min, 28 seg

ALACANT (EFE).- El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la nova seu de la Generalitat a Alacant, l'antiga seu de Correus en la plaça Gabriel Miró recentment inaugurada, com "un nou espai expositiu en la ciutat" on "relacionar-se" i com "un ancoratge més de la ciutat" amb la resta de valencians.

Puig, que ha inaugurat l'espai enfront del president de la Diputació, Carlos Mazón, l'alcalde, Luis Barcala, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i els consellers Arcadi España, Josefina Bueno i Miguel Mínguez, ha ressaltat que este "símbol arquitectònic de l'edat de plata alacantina" pretén també "tindre present i futur" de la mà de la Generalitat.

Ha destacat que amb l'edifici, comprat a Correus al gener per 4,9 milions d'euros, la Generalitat perseguix un pas més en la "descentralització" i la "bicapitalitat d'Alacant", al mateix temps que permet a la ciutadania "acostar-se" al Consell.

Així, ha incidit en què  serà "la casa de tots els alacantins" i l'"ancoratge de la Generalitat a Alacant" per a "consolidar la bicapitalitat", perquè és una seu més que s'unix a la Xarxa de Destins Intel·ligents de Benidorm, o a la subseu de l'IVAM a Alcoi, llocs que ajuden a "capil·lar" les terres del sud dins de l'ecosistema de la geografia valenciana.El president del Consell ha citat com a apostes de Generalitat per la descentralització i per Alacant la Conselleria d'Innovació, Districte Digital, l'Agència de Protecció del Territori o la Learning Factory d'Elx.

Per això, este edifici vol ser "no una part més, sinó una part fonamental", com també ho és Alacant, que "impulsa a la Comunitat en innovació i en ocupació", alhora que també ha comentat que l'edifici permetrà "una relació renovada entre la ciutadania, l'empresa i les administracions" i "acostarà la Generalitat a la ciutadania".

Així mateix, ha ressaltat que Alacant és una de les poques ciutats que aconseguirà guanyar població activa en la dècada vinent i ha remarcat que esta seu s'obri amb una gran exposició oberta al públic amb la fotografia de l'alacantina i presidenta de l'Agència Magnum, Cristina de Middel.

Per part seua, Bueno ha destacat que esta és "una mostra més de la descentralització" que ha impulsat el Consell en els últims anys, al mateix temps que també ha sostingut que el fet que la seu de la Conselleria d'Innovació estiga ja a Alacant "ha canviat el mapa polític i la fesomia de la ciutat".

Ara, "que la seu del Consell a Alacant estiga en esta cèntrica plaça contribuïx a la transformació de la província i la ciutat guanya presència", ha assegurat Bueno, que ha insistit que "el compromís per la vertebració garantix un futur de progrés i igualtat d'oportunitats per a Alacant".

next