GRUPO PLAZA

XXIII EDICIÓ DE LA MOSTRA 

L'Aula d'Arts Escèniques arranca la seua programació amb la Mostra de Teatre Universitari

11/10/2018 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). L'Aula d'Arts Escèniques inicia la seua programació per al curs 2018/2019 amb la XXIII Mostra de Teatre Universitari, que se celebra del 15 al 25 d'octubre i compta amb la participació d'ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València, La Col·lectiva Imaginària i les Aules de Teatre de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat d'Alacant (UA).

La programació d'aquest quadrimestre, sota el lema Sense fronteres té caràcter social i posa l'accent en els moviments migratoris, informa la Universitat en un comunicat.

La XXIII Mostra de Teatre Universitari estarà emmarcada en el Festival de Benvinguda que la Universitat de València organitza cada any. Des de fa tres edicions, aquest festival s'inicia amb la lectura dramatitzada del text guanyador dels Premis Universitat de València de Escriptura de Creació del curs anterior. En aquest cas, la Sala Matilde Salvador de la Nau acollirà el 15 d'octubre la representació del text guanyador de la 15 edició, Alienación S. A., dirigida per Anna Albaladejo.

Prosseguirà el 16 i 17 d'octubre amb La "Patti" de peixcaors, una obra d'Eduard Escalante i representada per ASSAIG, que recupera textos d'autors valencians i estableix vincles entre la Universitat i les comarques valencianes. El 18 d'octubre, La Col·lectiva Imaginària estrenarà la lectura dramatitzada, sota el títol Cuirasses, dels poemes de Danai Delipetrou i Maria Albelda, entre uns altres. L'Aula de Teatre de la Universitat Politècnica de València representarà Mary de Frankestein, obra dirigida per Russell DiNapoli, el 23 d'octubre.

El Festival de Benvinguda es clausurarà amb En defensa. Un concierto de despedida, interpretada per l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant, el 24 d'octubre.

Després de l'èxit en el Festival 10 sentits, l'obra Ese hombre tiene un mundo en su cabeza també forma part de la programació de l'Aula d'Arts Escèniques de la Universitat de València. Es tracta d'una obra de Rafael Chirbes, Alfons Cervera i Juanjo Prats, dirigida per Toni Tordera, que es representarà el 30 d'octubre.

L'Aula d'Arts Escèniques ha organitzat, juntament amb el Teatre Escalante-Diputació de València, un Cicle de Memòria Històrica que inclou quatre obres: La vida inventada de Godofredo Vila, representada per La Medusa el 6 de novembre; La sección, per Teatro del Barrio el 7 de novembre; Flores de España per Los Sueños de Fausto el 8 de novembre; i Amor Oscuro per Viridiana Centro de Producción Teatral el 9 de novembre, una obra sobre Sonetos de el amor oscuro de Federico García Lorca.

Novembre seguirà amb dues obres de teatre: A tus pies rendido un león, de Gabriel Ochoa, els dies 14 i 15 de novembre i Genovese (O el silencio de un grito en la noche) de Miguel Ferrando Rocher, els dies 28 i 29 de novembre. I dos de dansa: Salt (21 i 22 de novembre), per Fil d'Arena Teatre-Dansa i amb la finalista del certamen Joves Promeses, Isabel Abril; i la projecció de Video-Danza en la Sala Muralla del Col·legi Major Rector Peset el dijous 22 de novembre.

La programació del primer semestre finalitzarà amb Creepy Crawly (4 i 5 de desembre), un espectacle de dansa coreografiat per Jon López; la mostra del Taller de Formació Actoral d'Escena Erasmus de la UV (12 i 13 de desembre), dirigida per Josep Valero; i l'obra Todo se apaga en el momento en el que miras (19 i 20 de desembre), per la Col·lectiva Imaginària.

Totes les funcions tindran lloc en la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau a les 19.30 hores i el preu de les entrades és de 2 euros. Després de cada acte, les companyies realitzaran un col·loqui amb les assistents.

L'Aula d'Arts Escèniques també organitza una sèrie de seminaris al llarg del curs acadèmic perquè la societat, el món acadèmic i els professionals de les arts escèniques analitzen els temes que tracten les obres Alexandria (13 de novembre), Faust (11 de desembre), Tirant (19 de febrer) i Tot explota (26 de març). Els seminaris seran en la Sala Matilde Salvador de la Nau a les 19.30 hores i l'entrada és lliure.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email