GRUPO PLAZA

conferència de l'escriptora

Pilar Pedraza parla sobre 'dones i poder' en La Nau

28/11/2018 - 

VALÈNCIA. L'escriptora Pilar Pedraza impartirà la conferencia Mujer y Poder: 'La trilogía de Las Antiguas', demà dijous 29 de novembre,  a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, en el marc del cicle ‘Dones creadores’ de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives.

La literatura de Pilar Pedraza, escriptora de reconegut prestigi, es caracteritza per compaginar la ficció amb l'assaig d'investigació, i les seues obres s'enquadren habitualment en la literatura fantàstica, encara que realment es tracta de fantasia travessada pel realisme. Per això, és possible que semble que les obres de Pedraza estan repletes de ficció, però en realitat, darrere seu, hi ha un minuciós estudi dels textos antics. Les arrels de la seua prosa es troben en aquesta cultura clàssica i van des de l'antiga Roma fins a l'avantguarda i el cyborg, passant per l'art barroc i els seus símbols.

En aquesta conferència, Pilar Pedraza analitzarà la imatge de la dona en la societat actual a partir de la simbologia i l'herència que van deixar la Grècia i la Roma antigues. Una imatge que l'autora ha reflectit en tres de les seues obres ambientades en el món clàssic, però amb un fort component fantàstic, com La perra de Alejandría (2003), Lobas de Tesalia (2015) i, la seua última novel·la, El amante germano (2018).

Pilar Pedraza és doctora en Història i va ser consellera de Cultura entre 1993 i 1995 i vocal del Consell de RTVV. Abans de dedicar-se plenament a l'escriptura, l'autora també va ser professora a la Universitat de València fins a l'any 2011. La seua producció ha sigut guardonada amb el Premi Ciutat de València i el Premi de la Crítica el 1984 per Las joyas de la serpiente, el Premi Ignotus per Espectra. Descenso a las criptas de la literatura y el cine, el Premi Nocte per Lucifer Circus i el Premi Sheridan Le Fanu de la Semana Gótica de Madrid a la trajectòria gòtica. L'entrada a la conferència és lliure.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme