Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Hoy es 25 de enero y se habla de CSIF coronavirus m&A EMPRESAS capital riesgo
GRUPO PLAZA

jornades sobre periodisme i transparencia

La Unió de Periodistes Valencians reflexionen sobre els límits d'accés a la informació pública

13/11/2017 - 

VALÈNCIA. Periodistes d’investigació i tribunals de La Marea, La Vanguardia i Diario Público, així com de Jot Down Magazine intervenen a les jornades sobre Periodisme i Transparència per a exposar com desenvolupen els seus treballs periodístics i quins entrebancs d’accés a la informació hi troben malgrat la Llei de Transparència. L'acte està organitzat per la Unió de Periodistes Valencians amb la col·laboració de la Conselleria de Transparéncia i de l'Internet Freedom Festival.A les jornades, que tenen com a objectiu "l’anàlisi i debat sobre els límits d’accés a la informació pública", "convençuts tots, que com més transparència menys corrupció i major salut democràtica, tot i que el camí per esbrinar assumptes rellevants amagats als arxius, però d’enorme interés per a l’opinió pública, és complex i requereix una adequada formació dels professionals. A la jornada participen també periodistes especialitzats en casos d’espionatge, testimonis i víctimes de la corrupció i la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació. 

Els actes tindran lloc des del 14 al 16 de novembre a les 18.30 hores, en Octubre Centre de Cultura Contemporània.

14 de novembre: Transparència i nou periodisme

-Antonio Maestre, periodista i documentalista en La Marea. Col·laborador habitual a La Sexta. 

-Carlota Guindal, periodista de Tribunals a La Vanguardia. Abans El Confidencial i El Español des d’on investiga i destapa el Cas Lezo. 

-Noemí López Trujillo, periodista freelance. Escriu a Jot Down Magazine i eldiario.es. Autora de Volveremos.

15 de novembre: Transparència i els límits d'accés a la informació

-Fernando Rueda, periodista d’investigació i professor universitari. Autor, entre d’altres, de La Casa i El dosier del Rey. Actualment condueix la secció 'Materia Reservada' al programa La Rosa de los Vientos d’Onda Cero.

-Luis Gonzalo Segura de Oro Pulido. Extinent de l’Exèrcit de Terra, autor d'Un Paso al Frente, Código Rojo i l’assaig El Libro Negro del Ejército Español. El 2015 va ser expulsat de l’exèrcit per denunciar corrupció a les Forces Armades.

-Carlos Enrique Bayo, periodista d’investigació al Diario Público des d’on publica sobre Las Cloacas de Interior. El 2016 Diario Público dóna l’exclusiva sobre les gravacions de les polèmiques converses entre l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya. 

16 de novembre. Cap a una nova transparència: el paper de les institucions.

-Manuel Alcaraz, conseller de Transparència de la Generalitat Valenciana.

-Yolanda Quintana, secretària general de la PDLI (Plataforma en Defensa de la Libertad de Información).

-Ana Garrido, testimoni de la Fiscalia Anticorrupció pel cas Gürtel. El 2009 destapa les pràctiques irregulars de la Gürtel a l’Ajuntament de Boadilla (Madrid). Des de la Plataforma X la Honestidad lluiten per una llei de protecció dels denunciants de casos de corrupció.

 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email