GRUPO PLAZA

fins al 19 de març

A contracorrent: la Fira del Llibre Antic torna disposada a resistir

24/02/2018 - 

VALÈNCIA. Llibres des de l'any 1600 fins a l'actualitat. Però també, postals, croms, baralles o inclòs factures de la comtessa de Ripaldes. "Verdaderes relíquies i peces de bibliòfil". La 41 Fira del Llibre Antic i d'Ocasió ja està instal·lada a València. Una mostra que amb 30 casetes -una més que l'anterior- no vol altra cosa que potenciar la lectura i el sector. 

Tant de bo, per al president del Gremi de Llibrers de Lance de la Comunitat, José Luis Boado, aquesta tasca resulta verdaderament complicada degut les "dificultats" de tipus "burocràtic" que ocasionen "costos" afegits: "Hi ha legislacions, reglaments i normes que cal respectar, però cada vegada ho posen més difícil. No és el mateix tenir un interlocutor que sis. Espere que les coses vagen millor". Així, per al president del Gremi el fet que hi haja una caseta "més o menys" no hi seria tan rellevant com que "cada dia és més difícil muntar-la".

Ubicada en la Gran Vía Marques del Turia, la fira romandrà oberta fins al 19 de març, coincidint així amb les Falles. Una data que, a pesar de la quantitat de persones que visiten la ciutat, no seria un valor afegit per als seus comerciats: "Al ser tan llarga, en cinc o sis dies es va morint. La gent no s'assabenta. Arriben les Falles, que creen molt d'interés i nosaltres quedem una mica apartats" manifesta el vicepresident de l'entitat, Antonio Lorenzo.

No obstant això, per a la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals en l'Ajuntament de València, Gloria Tello, l'esdeveniment "sí que coincideix en uns dies molts bons" per a la capital, un fet que no pot ser altra cosa que "positiu": "En aquesta ciutat i en tota Espanya, en general, els índexs de lectura sempre són millorables encara que s'experimenten progressos. És molt complicat créixer, però creem que iniciatives com aquesta resulten indispensables per a poder anar avançant en aqueixa línia" hi ha indicat Tello.

Així mateix, per a l'edil el fet que hi haja llibreries de Madrid, Catalunya, Castella i Lleó o el País Vasc és una mostra més que la fira "està viva" i "té pes dintre del sector". "És molt interessant comptar amb llibrers que vénen de tan lluny. Nosaltres volem donar cada any recolzament a aquesta gent perquè qui llig aprèn. És indispensable". Un desig que, al final, no seria altre que resistir.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme