GRUPO PLAZA

dissabte 19 de maig

Pau Alabajos i Alidé Sans donen començ a la tercera edició del 'Festival Xàtiva cançó d'autor'

15/05/2018 - 

VALÈNCIA. Aquest dissabte comença la bateria de dobles concerts del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d'autor, i que enguany s'estrena amb Pau Alabajos i Alidé Sans, però que portarà també a Alessio Arena, Gem, Eva Dènia, Meritxell Gené, Lu Rois i Joan Miquel Oliver a les sales del Gran Teatre de Xàtiva, al llarg d'un mes de programació. 

Marca del festival és que tots els artistes hi presentaran propostes recents, així Alabajos hi portarà el seu Ciutat a cau d'orella, un homenatge musicat al poeta Vicent Andrés Estellés, que tot just ha començat a circular per les sales valencianes. Els versos que canta Pau Alabajos "són un tractat de geografia humana, la banda sonora de tantíssimes carícies, mossos i arraps" descriu la discogràfica. D'altra banda, l'aranesa Alidé Sans, tornant de Nova York on ha sigut convidada a tocar, presentarà Henerècla, un treball electro-acustic amb acordió diatònic i guitarra.

La jornada de presentació del Festival Música i Lletra es va celebrar dissabte passat co-organitzada amb la Muixeranga de Xàtiva i va incloure la II trobada de Muixerangues, la final del MiL Descobreix -el certamen de joves cantautores/rs ciutat de Xàtiva- i un concert gratuït de la banda de rock amb ànima d'autor El Diluvi. En relació, Alfred Boluda, regidor del Gran Teatre de Xàtiva i artífex del Festival MiL ha manifestat que "la festa de presentació del MiL va ser un èxit en tots els sentits. Per mi, és un orgull veure les entitats de Xàtiva com la muixeranga, treballant de la mà amb la cançó d'autor i el Gran Teatre per fer de la nostra ciutat un referent de la cultura al territori valencià. Això és el que busquem."

El certamen MiL descobreix va repartir 2.700 euros en premis per a artistes no editats. Finalment, el guardó del públic se'l va endur la castellonenca Xiomara Abello per 'Pena, aigua, aire'. Per la seua part, el jurat xativí, enguany íntegrament femení, els van repartir a Lia Sampai, de Terres de l'Ebre per 'Sento' -premi Al Vent a la millor cançó en català-, i a Laura Valls de Barcelona amb 'De las primeras' -premi Veles e vents a la millor cançó en altres llengües. El premi a la millor Música va ser per 'Amb tu' de Roger Torné i la millor lletra per va anar a parar a 'Bicarbonat' de Marina Ràfols.

El Festival Música i Lletra es caracteritza per combinar artistes més reconeguts i d'altres d'emergents, mesclant diferents estils dintre de la música d'autor per oferir una autèntica cata de la música d'autor a Xàtiva. El lema d'enguany és "Sense les dones no hi ha festivals!" i per la qual cosa s'ha fet un esforç de reconeixement de la feina de les dones cantautores i -si l'any passat ja tenia un cartell paritari- enguany s'ha programat més dones que homes a l'escenari. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme