GRUPO PLAZA

en el TEATRE EL MUSICAL

'Al compàs del Romaní' fusiona Mozart amb buleries en el mateix escenari

1/04/2023 - 

VALÈNCIA. El TEM continua abanderant l'escena cultural del districte i el fa a través de l'impuls a activitats i trobades on El Cabanyal-Canyamelar cobra especial protagonisme. Referent a això, el 2 d'abril s'ha programat el concert Al compàs del Romaní, de la formació En clave de Clot, on les arrels del cante flamenc s'entrecreuen amb total llibertat i fluïdesa amb alguns dels compositors clàssics de la més pura i allunyada cultura musical alemanya i italiana. 

Des dels seus inicis, aquesta companyia del barri ha apostat per fusionar l'essència de la música clàssica i del flamenc. Ara, fan un pas més enllà i s'encaminen cap a un mestissatge d'acords musicals amb referències a la terra, a fi d'evocar paisatges sonors. Els seus integrants ballen al compàs de buleries o soleares cantades per una veu esquinçadora plena de sentiment. De sobte, entre tota aquesta amalgama, apareix la figura de Mozart i altres compositors clàssics.

Foto: TEM

Entre el total de set músics sobre l'escenari hi ha violí i violoncel, veu i guitarra, baix i calaix, saxofon i percussió. Les composicions d'En Clave de Clot són úniques i estan produïdes entre tots els seus components. El seu treball conjunt és un bon exemple de la sinergia del mestissatge dels seus diferents tècniques, caràcters i emocions. En definitiva, una festa musical en la qual es troben i entrellacen dos mons diferents i allunyats, la cultura i l'obra de grans compositors de la música clàssica amb versions pròpies inspirades en fites del flamenc.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas