GRUPO PLAZA

programació nadalenca

El premiat homenatge a Miguel de Molina será un dels plats forts de desembre en l'Auditori de Torrent

3/12/2018 - 

VALÈNCIA. L’Auditori de Torrent ja té disponible en el seu web tota la programació per al mes de desembre. Música, teatre i flamenc conformen el gruix de l'oferta cultural d'aquest espai que, temporada a temporada, brinda als espectadors de Torrent i de gran part de la comarca, la possibilitat de gaudir dels millors espectacles i artistes del panorama nacional.

Ángel Ruiz, Guanyador del Premi Max al Millor Actor Protagonista per Miguel Molina al desnudo, ens enxisarà el dissabte 8 de desembre a les 20:00h amb el seu retrat del cantant, possiblement la millor encarnació que ha donat Espanya d'aqueixa mescla tan suggeridora que resulta d'ajuntar l'avantguarda amb la tradició. En tot el que pujava a l'escenari posava la passió i l'amor al seu treball, convocant al seu al voltant a altres genis, a altres artistes dotats de la imaginació i l'atreviment que van convertir la figura de Miguel de Molina en un estendard de la llibertat creadora i de la llibertat personal. Maltractat pels qui li van canviar el seu volguda Espanya, es va veure embolicat en una marea de calúmnies i invencions que no feien sinó explicar una falsa realitat de qui i com va ser. Miguel ens convoca a tots per a explicar la seua vertadera història.

El diumenge 9 de desembre a les 19:00h, dins de la XI Mostra de Teatre Amateur Juan Manuel Ferraro, Coturno Teatre presenta Dones. Després de 25 anys de separació, cinc dones, totes elles antigues alumnes d'un col·legi religiós, es retroben a casa d'una, la qual cosa els permetrà relatar la seua trajectòria vital i evocar la seua estada en l'escola, percebuda de manera diferent per cadascuna d'elles: Helena (l'amfitriona, casada amb un alt executiu), Carlota (escriptora bohèmia), Lluïsa (prostituta de luxe), Hortensia (feliçment casada) i Amelia (advocada amb dificultats en el seu matrimoni). Espectacle en valencià.

El Concert de Nadal tindrà lloc el dissabte 15 de desembre a les 19:30h de la mà de Cercle Catòlic de Torrent; i el diumenge 16 de desembre a les 19:00h el Concert de Nadal de l’Orfeó Polifònic.

El Russian National Ballet dirigit per S. Radchenko presenta El cascanueces el divendres 21 de desembre a les 20:30h. La companyia del llegendari solista del Bolshói, Sergei Radchenko, presenta la seua versió del mític ballet, un conte de fades en dos actes, amb música de Piotr Tchaikovsky i coreografia de Marius Petipa, que narra la història del Trencanous, el joguet que la jove Marie rep la nit de Nadal. El Trencanous cobra vida i, després de derrotar al Rei Ratolí, porta a la jove a un regne màgic poblat per ninots. Quan Tchaikovsky va compondre la música d'aquest ballet, ja era un compositor consagrat que havia demostrat una enorme versatilitat, creant música instrumental i de càmera, simfonies, òperes i ballets. Curiosament, l'acolliment de El Cascanueces no va anar particularment entusiasta en l'estrena però amb el temps, s'ha convertit en un dels grans clàssics.

El diumenge 23 de desembre a les 12:00h tindrà lloc el Concert de Nadal de la mà de la Escola Coral de Torrent i a les 19:00h el Concert de Nadal en benefici de Càritas.

Per a finalitzar el mes de desembre, teatre musical per a tota la família i òpera es donen la mà a Torrent. El aprendiz de brujo de Plan B Teatre, un espectacle ple de màgia i música t'espera el divendres 28 de desembre a les 18:00h. Matt és un adolescent corrent que viu amb la seua xicoteta família en una humil i acollidora casa als afores de la ciutat. El dia del seu aniversari, els seus avis li regalen un llibre que resulta ser d'allò més especial. Les pàgines estan en blanc, però només per a ell els altres poden llegir-ho! Decidit a acabar amb el misteri del llibre, es dirigeix cap a la llibreria per a retornar-ho. És llavors quan coneix a Row, un llibreter una miqueta peculiar que li acabarà desvetlant que Matt és bruixot i que existeix un món màgic paral·lel al nostre. Junts, s'endinsen en el llibre i viatgen a aquest món màgic, on Matt es convertirà en un vertader aprenent de bruixot. 

Per la seua banda, el Cor i Orquestra de cambra Eutherpe t'ofereixen El Mesías, el dissabte 29 de desembre a les 20:00h. L'obra mestra de George Friedrich Haendel, el famós oratori El Mesías, que inclou, entre altres nombres populars, el seu celebèrrim cor “Al·leluia”, va ser compost en 1741 a l'estil de les antigues passions i cantates alemanyes, a partir d'un manuscrit del poeta Charles Jennens. El text conté abundants cites de les Escriptures, sobretot d’Isaías, que precedeixen el naixement de Jesucrist i descriuen el seu ministeri, crucifixió i resurrecció. L'estrena a Londres va ser un gran èxit i amb el temps, “El Mesías” s'ha convertit en una de les obres preferides del públic no solament del barroc sinó de tot el repertori clàssic.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme