GRUPO PLAZA

II EDICIÓ DEL GRAN FESTIVAL DE TEATRE A VALÈNCIA

Comunitat, Catalunya, Balears: Tercera Setmana es converteix en el Corredor Mediterrani del teatre

La programació de Tercera Setmana experimenta un humil, però important, increment de participació internacional. Tres estrenes absolutes i dos a nivell nacional entre les produccions programades


27/05/2017 - 

VALÈNCIA. El Festival Internacional d'Arts Escèniques Tercera Setmana ha presentat la programació per a la seua segona edició. Els dies triats per a aquesta cita de les arts escèniques, la dansa, el circ i la música seran entre el 8 i el 18 de juny. Com a novetat per a enguany, el Festival augmenta en diferents aspectes: en les ciutats on es durà a terme, en el nombre de dies i en la quantitat de representacions i les companyies que hi participaran durant aquests onze dies. 

Tercera Setmana està organitzat per l'Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (AVETID), juntament amb la Universitat de València (UV). La programació ha estat presentada pel director del Festival, Salva Bolta. Un projecte que aquest any "creix i en aquesta segona edició el Festival torna amb més consolidació". "Tercera Setmana vol ser un festival que reunisca la ciutadania de les tres capitals del País Valencià i que vertebre anualment les seues sales i els seus carrers ", ha explicat Bolta.

El canvi més significatiu d'aquest any és l'augment dels dies del festival, dels nou de l'any passat als 11 d'aquesta edició. A més, les ciutats de Castelló i Alacant se sumen a aquesta iniciativa per les arts escèniques i serà a aquestes ciutats on s'encetarà la programació del Festival Tercera Setmana amb una programació simultània amb la ciutat de València durant els primers dies, fins a l'11 de juny. El Festival continuarà fins al 18 de juny íntegrament a València. El nombre de companyies presentades també és un pilar important d'aquest Festival i, enguany, creix. 28 foren les companyies de la passada edició i aquest any en són 44. I també creix el nombre de dones autores, creadores, intèrprets i coreògrafes en aquesta edició.

Tercera Setmana també participarà i col·laborarà amb projectes que ja estan en marxa, com el Festival Zaragoza Escena o Escena Poble Nou, entre altres. Projectes de Cabanyal Íntim, La Rambleta o Russafa Escènica també tindran un espai dins de la programació de Tercera Setmana. L'altra branca de la programació s'aferma establint una programació anual amb espectacles de les tres comunitats que "compartim idioma i cultura, el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya".

Espectacles de Regne Unit, França i Hongria

Les activitats de Tercera Setmana ja estan en marxa amb dos tallers de formació professionals, un taller d'escenografia amb la col·laboració del Centre Dramàtic Nacional i un altre d'escriptura dramàtica amb la col·laboració de la Fundació SGAE, impartit per Antonio Rojano. El dia 1 de juny comencen unes accions artístiques anomenades 'Aperitius' a València i Castelló. Hi participaran en aquesta segona edició dos creadors, Paco Zarzoso i Carla Chillida, i s'exhibiran dos espectacles de cadascun d'ells. El Festival tindrà diferents activitats que formaran part d'una programació "de qualitat i amb una gran varietat d'artistes". 'Connexions' és una d'elles, un espai que s'estableix dins del mateix Festival com ja es féu l'any passat i enguany ocupa la part central, unes jornades interprofessionals de trobades i diàlegs i d'exhibició amb representants nacionals i internacionals, els dies 12, 13 i 14 de juny. Aquestes jornades giraran al voltant de les residències artístiques, de la vinculació de les plataformes d'exhibició amb aquests espais i "es farà una ullada a l'estat de l'edició de la literatura dramàtica amb trobades entre editors i autors". 

Les representacions de companyies valencianes aquest any també augmenten amb 18 en total, algunes d'elles són La Resistència, A tiro hecho, Perros Daneses, Bambalina, La Teta Calva, Escena Erasmus o Ensemble d'arts, entre altres. Sis són les companyies catalanes que també participen a Tercera Setmana, dos de balears i cinc espectacles internacionals (França, Regne Unit i Hongria). Pel que fa a les disciplines d'aquesta segona edició, hi ha programats 21 espectacles de teatre de sala, 4 de circ, 7 de dansa, un espectacle de titelles, 2 musicals (un d'ells és un concert per a gossos), 6 d'arts de carrer, una performance i un espectacle de circ aeri que tancarà la programació de Tercera Setmana el 18 de juny a la plaça de l'Ajuntament de València.

Els preus per als espectacles també canvien amb la introducció d'un programa d'abonaments, al 25%, al 50% i al 75% de preu reduït, tots tres operatius fins al dia 7 de juny. I com a novetat tecnològica, el Festival Tercera Setmana ja disposa d'una aplicació per al mòbil on està tota la programació actualitzada i a l'abast de tots els interessats. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas