Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

Gandia acorda amb la Sareb la cessió de 25 habitatges que es destinaran a famílies en situació d'emergència habitacional

24/04/2020 - 

VALÈNCIA.L'executiu municipal ha aprovat hui el conveni de col·laboració institucional entre l'Ajuntament de Gandia i la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria S.A. (SAREB) per a la cessió d'habitatges destinats a lloguer social durant els pròxims quatre anys.


Es tracta d'una mesura amb la qual el govern local continua afrontant la nova fase de vertebració econòmica i social perquè els efectes de la crisi sanitària de la COVID-19 siguen els mínims possibles una vegada transcórrega l'emergència.

En total seran 25 els habitatges que la SAREB es compromet a cedir en usdefruit a l'Ajuntament de Gandia rebent del consistori una contraprestació per cada un dels habitatges que oscil·larà entre els 75 i els 125 € mensuals. A més, el consistori es farà càrrec d'altres despeses dels habitatges com ara els derivats de manteniment o la gestió i administració de la dels habitatges (comptabilitat, representació en comunitats de propietaris, dipòsit de fiances si s'arrendaren habitatges, etc.).

Aquesta mesura se suma a altres ja posades en comú entre l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant i el vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau a principis d'aquest mes com són l'exoneració del pagament del lloguer als inquilins dels habitatges de protecció pública, socials i d'emergència habitacional, durant els mesos d'abril i maig, amb un caràcter prorrogable, o la paralització dels processos judicials de desnonament per impagaments de rendes i impedir els talls en el subministrament elèctric i en l'aigua per garantir els serveis bàsics.

Tal com ha explicat la regidora delegada d'Habitatge i regeneració urbana, Amparo Victoria, el conveni permet ampliar el nombre d'habitatges perquè siguen destinades per a persones en situació d'emergència habitacional. "Actualment tenim una demanda d'aquest tipus d'habitatges que pràcticament es cobreix amb aquesta mesura però seguirem treballant en previsió que aquesta crisi provoque situacions habitacionals complicades a més famílies i ho farem des de l'àmbit del que és públic i utilitzant totes les eines i recursos tant del consistori com d'altres administracions superiors".

 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email