GRUPO PLAZA

este dissabte 24 de febrer a les 11:00h

'La tempesta de Sant Joan', d'Óscar Mora, es presenta a València, en El Cresol

| 20/02/2024 | 2 min, 30 seg

VALÈNCIA. El guionista Óscar Mora (Dolores, 1978) presenta la seua primera novel·la, La tempesta de Sant Joanque va obtindre fa uns mesos el VI Premi Diafebus de Novel·la Juvenil i que ara es publica de la mà de l'editorial Llibres de la Drassana. Es tracta d'una història d'aventures que transcorre íntegrament els dies previs al 24 de juny a Dénia, on dos colles d'amics i amigues que acudixen a un festival de música estiuenc es veuen embolicats en una trama de misteri per la qual desfilarà també la confraria de pescadors del poble, un arqueòleg maldestre que busca un tresor, una vella estrela de rock, una actriu alemanya dels 80 i altres personatges secundaris que fan de La tempesta de Sant Joan un llibre molt àgil i molt divertit.

Mora, que va ser col·laborador durant anys en premsa entrevistant escriptors i ressenyant llibres, confessa que al començament li resultava un poc estrany passar de ser periodista cultural a autor: “Vaig escriure 'La tempesta de Sant Joan' per a tractar d'atrapar la nostra essència mediterrània en un llibre d'aventures actual, amb el qual els lectors jóvens no només pogueren identificar-se, sinó també llegir alguna cosa que els hauria agradat viure a ells mateixos. Però no es tracta d'una història exclusivament dirigida a jóvens, sinó a qualsevol lector de novel·les d'aventures. S'ho passaran molt bé”.

Els personatges de la novel·la es veuen obligats a enfrontar-se a un terror sobrenatural que es desperta gràcies a la invocació d'un grup de pescadors liderats per un misteriós personatge. “Alguns lectors han comparat la novel·la amb la sèrie 'Stranger Things' o amb els relats de Lovecraft, i hi ha alguna cosa d'açò, però crec que en este cas és una història més lluminosa, més positiva i, sobretot, més divertida”. El jurat del Premi Diafebus va destacar en la seua decisió que es tracta d'"una divertidíssima novel·la d'aventures que entronca amb els clàssics juvenils de la nostra adolescència, però també amb referents moderns”. La primera presentació de l'obra va omplir la Plaça del Llibre d'Alacant, on va ser un dels títols més venuts de l'edició.

El reconegut escriptor de literatura infantil i juvenil Carles Cano i l'escriptor i  membre de l'editorial Llibres de la Drassana Josep Vicent Miralles seran els encarregats de presentar el llibre, acompanyant l'autor, a la ciutat de València, en la llibreria El Cresol de Patraix (C/ Music Barbieri, 7) este dissabte 24 de febrer a les 11:00 hores del matí. 

next