GRUPO PLAZA

del 22 al 30 de setembre 

Sagunt i Altea reben a les societats musicals de la Comunitat en un festival d'orquestres

17/09/2018 - 

VALÈNCIA. València acullirà del 22 al 30 de setembre el I Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana. Una cita que se celebrarà a les ciutats de Sagunt i Altea, i que ha sigut organitzada per l'Institut Valencià de Cultura, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat. Així mateix, aquest esdeveniment s’emmarca dins del programa 'Bankia escolta València' que l’entitat financera impulsa per a donar suport al moviment associatiu musical a les tres províncies.

En la presentació del festival a l’Ajuntament de Sagunt han participat l’alcalde de la ciutat, Quico Fernández, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; el vicepresident de l’FSMCV, Remigi Morant, i la coordinadora de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, Isabel Rubio.

Amb la primera edició d’aquest festival es vol reforçar una de les línies fonamentals de 'Bankia escolta València' que passa per donar suport a la música de corda i a les orquestres valencianes. Així, es tracta d'una nova cita anual que es completa amb el primer 'Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres', que està en marxa fins a desembre, i el Concurs d’Orquestres Bankia, que celebra enguany la seua tercera edició.

Quico Fernández ha subratllat que un dels al·licients més importants per a Sagunt és "poder enriquir l’oferta de la ciutat amb esdeveniments de primer nivell com ara el I Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat. El que permet a més connectar amb el talent artístic d’altres llocs del territori valencià". Així mateix l'alcalde ha expressat que "és una satisfacció molt gran rebre les orquestres d’Alaquàs, Cullera i Sant Joan en un marc tan simbòlic per a nosaltres com el Teatre Romà, un monument que és necessari reivindicar també com a seu d’iniciatives com aquestes i en el qual la música sempre ha tingut alhora un refugi acollidor i imponent. Una experiència que esperem que siga inoblidable per als músics que ens visiten i també per a nosaltres”.

Per la seua part, Landete ha afirmat que es tracta d’una de les activitats que estan duent a terme per a fomentar la música orquestral dins del moviment de les societats musicals: “És una manera de mantindre actives les orquestres que ja han participat en el Concurs d’Orquestres Bankia, juntament amb el Circuit d’Orquestres, i també una manera de tindre una convivència important entre aquestes, que comencen el curs treballant molt focalitzats en la participació en el festival i, sobretot, que donen a conéixer al públic valencià la gran qualitat de les orquestres joves que depenen d’una societat musical”, ha incidit Landete.

Igualmente, Rubio ha subratllat que amb aquesta primera edició del Festival d’Orquestres Bankia de Sagunt i Altea, el primer cicle d’orquestres que estarà en marxa fins a finals de l’any, i el III Concurs d’Orquestres que convocarem abans de l’estiu, estan "consolidant, juntament amb l’Administració i les societats musicals, un projecte seriós i molt meditat, l’objectiu del qual és millorar l’excel·lència i l’ocupabilitat dels nostres músics de corda”.

El vicepresident de l’FSMCV, Remigi Morant ha reconegut “totes els orquestres i societats musicals participants per l’esforç fet”. “A poc a poc, el moviment orquestral nascut en el si de les societats musicals va millorant i hem de tindre en compte que aquests seran els músics del futur en les orquestres simfòniques del món”, ha destacat.

El Teatre Romà de Sagunt acollirà el dia 22 de setembre l’actuació de la Jove Orquestra de Societat Musical d’Alaquàs i l’Orquestra Simfònica de la S. M. Santa Cecília de Cullera, i el 23 de setembre actuarà l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan de la S. M. 'La Paz' de Sant Joan.

Els concerts al Palau Altea seran el 29 de setembre. Actuarà l’Orquestra Simfònica 'L’Artesana' de Catarroja i l’Orquestra Simfònica de la Societat 'La Artística' de Buñol, i el 30 de setembre el concert comptarà amb la presència de l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical 'La Primitiva 'de Rafelbunyol.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email