GRUPO PLAZA

Alzira destina 2,3 milions d'euros per frenar els efectes de la crisi sanitària

Durant l'últim mes, el Pla Asiste s'ha incrementat en 600.000 euros per fer front a mesures socials, sanitàries, tributàries i de promoció econòmica

3/07/2020 - 

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Alzira ha destinat fins al moment 2.306.744 euros per fer front a l'impacte de la crisi sociosanitària i econòmica ocasionada per la Covid-19. Aquesta despesa està inclosa el Pla Asiste que, fins al mes de maig, havia invertit prop d'1,7 milions d'euros. Per tant, durant l'últim mes el consistori hauria incrementat en 600.000 euros aquesta despesa. Segons el consistori, aquest pla continuarà ampliant-se a mesura que s'incrementen les necessitats.

El pla preveeu sis blocs que comprenen la contingència sanitària i seguretat pública, les ajudes de caràcter social i assistencial, la promoció econòmica i impuls comercial i ocupacional, la implantació del teletreball, i les ajudes de caràcter cultural i tributàries. "És la nostra responsabilitat que ningú es quede arrere, per això seguim treballant en aquest pla, un document transparent i viu, que canvia a mesura que anem revisant les necessitats de la ciutadania", assegura l'alcalde, Diego Gómez.

Fins al moment, les mesures de promoció econòmica, impuls comercial i ocupació són a les que més diners s'han destinat: més d'un milió d'euros. Una xifra que durant l'últim mes ha crescut en 426.329 euros. En aquest bloc destaca la creació del Pla d'Ocupació Social, per a personal qualificat i no qualificat, i les ajudes per a la reactivació econòmica.

Per a les mesures tributàries, el consistori ha destinat 580.714,43 euros. Mentre que les de caràcter social i assistencial ja han rebut 541.878,43 euros. Altres despeses com la contingència sanitària i seguretat pública suposen 133.195,40 euros del total, i la implantació del teletreball 44.949,71 euros. A més, durant l'últim mes s'ha afegit el sisé bloc amb les mesures de caràcter cultural, dotades amb 4.053 euros.

D'aquesta manera, es preveuen, d'una banda, mesures per a garantir el benestar de la ciutadania, protegint la seua salut com a bé més preuat. D'altra, les que tenen per objecte minimitzar el perjudici econòmic que la crisi ha provocat en els ciutadans, les famílies i, especialment, els comerços d'Alzira, en la seua majoria empreses familiars i de proximitat.

 

Targeta Som Alzira

En aquest marc, l'ajuntament també ha presentat el programa nutricional i d'alimentació infantil que es prestarà mitjançant el Fons Solidari Som Alzira. "L'objectiu és garantir i reforçar la cobertura social a persones i famílies de major vulnerabilitat", ha explicat la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Marina Mir.

Aquesta iniciativa es presenta per "satisfer les necessitats d'alimentació bàsica els mesos de juliol i agost dels xiquets i xiquetes que han gaudit de la beca de la Conselleria d'Educació en el present curs", ha assenyalat la regidora. Així doncs, es preveu que arribe a aproximadament 600 xiquets i xiquetes d'un total de 424 famílies.

La despesa total del programa és de 68.000 euros amb els quals, el consistori atorgarà una targeta de pagament valorada en 50 euros al mes per xiquet o xiqueta de cada unitat familiar. "El que volem és garantir els drets de xiquets i xiquetes en risc social en els aspectes nutricionals al llarg de l'estiu, quan no disfruten de la beca menjador», ha comentat Mir.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email