GRUPO PLAZA

en la seua 11º edició

Cabanyal Íntim s'apropa als joves i al 'caos' des d'una visió lúdica i escènica

2/04/2022 - 

VALÈNCIA. El Festival Cabanyal Íntim va desplegar ahir a la vesprada les seues veles en el Centre del Carmen de Cultura Contemporània amb una festa en la qual va revelar les novetats i la imatge del cartell de la seua 11a edició, programada del 5 al 15 de maig sota el lema Caos. Tot això en un ambient lúdic en el qual la paraula va donar pas a la dansa amb l'actuació de la companyia [Re] Voltes, per a gaudir després del concert, creat expressament per a l'ocasió, de la nova promesa de la música valenciana, Lluna Valle.

Espai per al suggeriment

L'artista plàstica alacantina Po Poy ha sigut l'encarregada aquest any de posar cara al caos, el paraigua temàtic que albergarà tota la programació del Cabanyal Íntim. “Per al cartell del festival he treballat a partir de la meua pròpia definició de caos, confeccionada com un collage de definicions”, explica aquesta entusiasta del joc, poeta i artesana de l'espart, qui concep el caos com a “estat de desordre, notori o perfectament subtil, propici per a plantejaments nous i valuoses transformacions”. Po Poy continua apostant pel format breu en les seues creacions: “Com cada vegada crec més en el breu per condensació, entenc que això resumeix tot en el que he estat treballant en aquest cartell”. La resta, “el no dit i el no mostrat, és espai necessari per al suggeriment”, conclou l'artista.

Foto: LAURA REQUENA

El festival presentarà aquesta primavera un recorregut escènic i performatiu a través d'una trentena de propostes que han sigut seleccionades entre més de 150 peces presentades al certamen, va revelar ahir la seua directora Isabel Caballero. Propostes repartides entre peces breus i llargues, Íntims familiars i Íntims a la nit, que es desenvoluparan en espais no convencionals del barri. La trobada d'experimentació Territori Performance aconsegueix enguany la seua setena edició i aterrarà, com ja és habitual, en les entranyes del Teatre El Musical amb 6 propostes.

Gran presència femenina i aposta pels més joves

L'oferta escènica d'enguany, va remarcar Caballero, “està marcada per la gran presència de les dones com a creadores i directores dels treballs que presentem, així com el protagonisme de les noves dramatúrgies”. Novetat absoluta d'aquesta edició, va apuntar, és el nou espai Joves Íntims Experimenten, “en el qual hem volgut donar empenyiment, suport i visibilitat a eixes companyies emergents carregades d'idees i de talent que sens dubte ens sorprendran amb els seus projectes innovadors”.

Foto: LAURA REQUENA

Al costat de la programació oficial, les entrades de la qual ixen a la venda en línia el pròxim 5 d'abril des de la web cabanyalintim.com, el festival dinamitzarà el barri amb una sèrie d'activitats que servisquen per a reflexionar i ser punt de trobada entre persones. Una oferta que abastarà des de tallers de dramatúrgia, presentació de llibres, passejos pel barri, recorreguts participatius de dansa itinerant o un particular homenatge al pintor i cartellista valencià Josep Renau amb un cicle de ponències. La música i la magnètica posada en escena de la joveníssima Lluna Valle (València, 2003) va posar ahir la guinda musical a aquesta precelebració de l’onzé aniversari del festival. L'artista, que ha tret quatre singles i planeja publicar el seu primer disc aquest any, va oferir un concert creat exclusivament per al festival sota el títol Quiero decirte una cosa que nunca acaba. Cabanyal Íntim reprendrà al maig la seua presència amb la celebració d'un festival que anima als seus fidels a viure l'experiència del caos des d'una visió lúdica i escènica.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas