GRUPO PLAZA

el proyecto está financiado con fondos europeos 'next generation'

Gandia crea el primer viver forestal

4/04/2024 - 

VALÈNCIA. La primera tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Emergència climàtica, Alícia Izquierdo, ha anunciat la posada en marxa d’un viver forestal propi, a l’hivernacle municipal, on s’estan produint ja plantons de ribera. Està finançat amb fons europeus Next Generation, ja que s’emmarca en el projecte de renaturalització i mitigació d’inundacions al barranc de Beniopa, un dels principal destinataris de les plantes de ribera, juntament el riu Serpis o l’Anella Verda.   

«El projecte que ara tenim en marxa té com a uns dels principals objectius regenerar els ecosistemes propis del nostre barranc mitjançant la reintroducció de les espècies que en són característiques. Per això hem d'anticipar-nos i començar ja a crear un nou viver on, a partir de material (llavors i esqueixos) que arrepleguem del camp amb un estricte control de procedència, farem créixer tots els plançons que necessitem».

Així, s’hi plantaran xops blancs, salzes de dues espècies, baladres, i moltes herbes pròpies de l'hàbitat de rius i barrancs, de manera que el canyar serà substituït per un nou paisatge dominat per arbredes, “on podrà establir-se de nou moltíssimes espècies de fauna, especialment aus, però també mamífers i infinitat d'espècies d'insectes i on tindrem un nou corredor biològic per al gaudi de la ciutadania”, ha explicat Izquierdo. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas