GRUPO PLAZA

presentació a la fira del llibre

La col·lecció 'Papers de Premsa' de El Magnànim també tindrà obres de Fuster i d'Aleixandre

27/04/2017 - 

VALÈNCIA. Les obres periodístiques ‘Notes d’un desficiós' de Joan Fuster i ‘La inteligencia a sus pies’, de José Vivente Aleixandre han estat publicades per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Aquestes dues publicacions, junt amb altres d’autors destacats i que estan dins de la col·lecció 'Papers de Premsa' s’han dut a la Fira del Llibre de València i es presentaran conjuntament l’1 de maig al museu de Ciències Naturals de Vivers. L’acte serà a les 11:00 hores i participaran Emili Piera, Nel·lo Pellisser, autor del pròleg del llibre de Fuster, i Paco Lloret, periodista esportiu que va compartir moltes hores de redacció a Canal 9 amb José Vicente Aleixandre.

Articles i cròniques

'Notes d’un desficiós' recupera al Fuster més satíric i divertit que cada setmana contemplava, des de les pàgines de 'Qué y Dónde', l’actualitat de l’efervescent València de la transició democràtica i dels inicis de la recuperació de l’autogovern, en concret entre 1979 i 1984Amb un pròleg de Nel·lo Pellisser, edició i notes de Francesc Pérez Moragón i Nel·lo Pellisser, i epíleg d’Emili Piera, el volum del Magnànim recull més de 200 articles de la temàtica més variada, en els quals Fuster tracta, amb una llibertat d’opinió i d’expressió que fins a eixa època no s’havia pogut permetre, i a través d’anècdotes i personatges, els canvis no sols polítics, sinó també en costums, relacions socials, pautes de conducta, etc. 

José Vicente Aleixandre va ser cap d’esports de Levante-EMV durant molts anys i primer responsable de la redacció esportiva de Canal 9. Aleixandre demostrà al llarg de tota la seua carrera l’amor pel seu ofici de periodista i pels colors del València CF. Emili Piera, company i amic, ha realitzat una àmplia selecció d’articles publicats pel periodista a 'Jornada', 'Levante-EMV' i la 'Cartelera Turia'. A través de l’estil precís i intel·ligent d’Aleixandre seguim no solament la trajectòria d’èxits i fracassos del València CF al llarg de diverses dècades, sinó també l’evolució de l’esport valencià i de la nostra societat al llarg de tot el període.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email